ΕΥΧΕΣ / WISHES

ςΙΣΗΕΣ ΒΟΧ

                         ΕΥΧΕΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ    *   BEST WISHES TO ZACHAROULΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ – 2018

(*) ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (ποιήτρια, ζωγράφος): «Ζαχαρούλα, γλυκιά και αγαπημένη μου φίλη, σου εύχομαι τις Άγιες αυτές Ημέρες κατάνυξης, προσευχής και προσμονής του θαύματος της Αναστάσεως του Θεανθρώπου, να περάσετε χαρούμενα με την οικογένειά σου και τους ανθρώπους που αγαπάς. Να γιορτάσετε το Πάσχα μέσα στη γεμάτη μοσχοβολιά πασχαλιάς και αρώματα της φύσης, την όμορφη Ζώνη. Χριστός Ανέστη! Με πολλή Αγάπη, Μαίρη.» (Ο υπέροχος πίνακας – κάρτα είναι δια χειρός της Μαίρης Κουλεντιανού.)

(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ (Ποιήτρια – Συγγραφέα, Μελβούρνη): «Πολυαγαπημένη μου φίλη Ζαχαρούλα, τις Άγιες αυτές μέρες, η σκέψη μου πετάει κοντά σου στη γαλανή πατρίδα, που τόσο και οι δυο αγαπάμε. Είθε ο Αναστάς Χριστός, ο Λυτρωτής μας, να σας Σκέπει όλους με την ευλογία Του. Σε σένα και στην αγαπημένη σου οικογένεια, ολόθερμες ευχές εκτίμησης και Αγάπης, από μένα και την οικογένειά μου, Χριστίνα.»

(*) Από τις εκδόσεις,  το περιοδικό και ράδιο «ΒΑΚΧΙΚΟΝ»:

(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ποιήτρια, συγγραφέας): «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, από καρδιάς σου εύχομαι Χαρούμενο και Ευτυχισμένο Πάσχα. Είθε η Ανάσταση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού να φέρει την Ανάσταση στις καρδιές μας, την χαρά, την αδελφοσύνη, την αλληλεγγύη, τη γαλήνη, την προσφορά και να πλημμυρίσει η ψυχή μας από Αγάπη , Ελπίδα και Ειρήνη για ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνον ατομικά, αλλά και για την πατρίδα μας, την όμορφη Ελλάδα, που τόσο ταλαιπωρείται τον τελευταίο καιρό. Η ευχή νομίζω όλων μας είναι πράγματι ένα καλύτερο αύριο. Τις θερμές ευχές μου στην σεβαστή οικογένειά σου. Χρόνια Πολλά – Καλή Ανάσταση – Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα!!! Με όλη την αγάπη μου, Ζαννέτα.»

(*) Οικογένεια ΤΑΚΗ Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ (Ζώνη Αρκαδίας): «Ευχές για ένα όμορφο και ευλογημένο Πάσχα. Καλή Ανάσταση, Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη. Με πολλή Αγάπη.»

(*) ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΝΗΣ (Ποιητής, Συγγραφέας):


ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ  CHRISTMAS WISHES from friends

(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ (Ποιήτρια & συγγραφέας, Μελβούρνη):   «Πολυαγαπημένη μου, ακριβή φίλη Ζαχαρούλα, χίλιες χαρούμενες, ευλογημένες ευχές για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων από τα κράσπεδα του Νότου έρχομαι νοερά κοντά σου. Ευλογημένα Χριστούγεννα! Το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2018 να σκορπίσει την Ειρήνη, την Ομόνοια και την Αγάπη. Ευχές σε όλη την οικογένεια από τη δική μου. Με άπειρη αγάπη, Χριστίνα.»

(*) Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΙΝΑΚΗΣ (Λογοτέχνης): «Χρόνια πολλά, αρχόντισσα, / του λογισμού ξομπλιάστρα, / που ταξιδεύεις και μιλείς / στον ουρανό και τ’ άστρα.»

(*) ΠΕΝΝΥ Κ. ΚΑΛΥΒΑ (Γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου – ΕΔΙΠΤ): «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα. ολόθερμες ευχές για καλή χρονιά με υγεία, έμπνευση και δημιουργία. Με αγάπη, Πέννυ.» 

(*) Από το ιστολόγιο «Μεγαλόπολη fm 103,1»: 

(*) ΤΑΚΗΣ Λ. ΧΑΡΙΤΟΣ και οικογένειά του:  «Οι επιθυμίες και οι προσδοκίες για σένα και την οικογένειά σου, θερμή ευχή μας είναι,  να εκπληρωθούν το 2018. Χρόνια Πολλά,  Καλή Χρονιά. »       

(*) Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΟΡΤΥΝΙΑ» και οι συνεργάτες της σας εύχονται ολόψυχα Καλές Γιορτές &  Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!

(*) ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ (Λογοτέχνης, Μελίσσια Αττικής): «Αγαπητή Ζαχαρούλα, εγκάρδιες ευχές, για καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2018. Σου εύχομαι επίσης να έχεις εμπνεύσεις για καλές λογοτεχνικές δημιουργίες. Με πολλή αγάπη.»

(*) Από το λογοτεχνικό περιοδικό «ΚΕΦΑΛΟΣ» Κεφαλονιάς: 

(*) TITO CAUCHI (Poet, Italy): “Dear Zacharoula, Merry Christmas to you and your family, Happy New Year 2018. All the best, Tito.”

(*) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Μουσικολόγος, συγγραφέας): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, επ’ ευκαιρία των επικειμένων εορτών της Χριστού Γεννήσεως, της Πρωτοχρονιάς και εν γένει του Αγίου Δωδεκαημέρου δέξου τις πλέον ειλικρινείς ευχές μου για καλά και πανευφρόσυνα Χριστούγεννα, προσωπικά και οικογενειακά, ως και ευλογημένο το νέο έτος 2018… Σε χαιρετώ Δημήτρης.»

(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Λογοτέχνις): «Αγαπημένη και ακριβή μου φίλη Ζαχαρούλα, Πλησιάζει το μεγάλο γεγονός της γεννήσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Η ελπίδα που θα γεννηθεί στην Φάτνη, ας γίνει πηγή συναισθημάτων αλληλεγγύης, αδελφοσύνης, προσφοράς, αισιοδοξίας, καλοσύνης και αγάπης, για μια Ελλάδα δημιουργική, πολιτισμένη, μ’ ένα κόσμο ανθρώπινο και ειρηνικό, με οράματα και ηθικές αξίες. Επιτέλους το 2018, ας γίνει η απαρχή μιας πορείας για την ΕΙΡΗΝΗ, για την σύσφιγξη της σχέσεως των ανθρώπων, για την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας μας, για ένα καλύτερο και ουσιαστικότερο αύριο. Χρόνια Πολλά – Χαρούμενα Χριστούγεννα – Καλή Χρονιά!!! Με όλη την  αγάπη μου, Ζαννέτα.»

(*) ΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: «Αγαπητή φίλη Ζαχαρούλα, ενόψει της Κορυφαίας Γιορτής των Χριστουγέννων, στέλνω τις εγκάρδιες ευχές μου να περάσεις χαρούμενα Χριστούγεννα. Το έτος 2018, να φέρει στον κάθε ένα μας και στην ανθρωπότητα, Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη.  Και αυτή την χρονιά να έχεις επιτυχίες λογοτεχνικές. Είναι μια δικαίωση στον πνευματικό μόχθο.Δώσε τις ευχές μου και στην οικογένειά σου. Έχεις ευχές και από Δημήτρη.»

(*) Από το «Vakxikon.gr»: 

(*) ΜΑΡΙΑ ΔΑΓΡΕ (συντ. Δασκάλα, Άργος): «Ζαχαρούλα μου, εύχομαι από την καρδιά μου, σε σένα και την οικογένειά σου, να περάσετε όμορφα κι Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και χαρούμενη Πρωτοχρονιά! Το 2018, εύχομαι να σου φέρει κι άλλες πολλές διακρίσεις και πολλές εμπνεύσεις. Ευχές και Χρόνια Πολλά σε όλους σας! Με αγάπη, Μαρία.»

(*) ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ-ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ (ποιήτρια, συγγραφέας, Πάτρα): «Αγαπητή μου φίλη Ζαχαρούλα, …. έχεις τον θαυμασμό μου και την εκτίμησή  μου,  γιατί είσαι γνήσιος άνθρωπος, έντιμη  αγωνίστρια  της ζωής  αποφασισμένη και αφοσιωμένη να κάνεις το μοναδικό ταξίδι σου και να φτάσεις στην δική σου Ιθάκη! Εύχομαι να έχεις Υγεία,  Καλό   Χειμώνα και Καλές γιορτές  μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν! Ο Θεός να σε ευλογεί και να έχεις πάντα επιτυχίες! Με όλη μου την εκτίμηση και την φιλία, Μ.Κ.-Ρ.»

(*) Mr. PATRICK  J. SAMMUT (poet): «To dear Zacharoula, divectly from Malta, CHRISTMAS BLESSINGS 2017 and wish you the very best for the New Year 2018. Peace, joy, health and inspiration. From Patrick and family.»

(*) ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (ποιήτρια, Άργος):   «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, ας προετοιμαστούμε για το μεγάλο θαύμα των Χριστουγέννων, την γέννηση του Χριστού μας, που έρχεται και ας δώσουμε την αγάπη μας, τις μέρες αυτές, σε ανθρώπους που τους λείπει και να ψάλλουμε μαζί το «Χριστός γεννάται…» . Σου εύχομαι να περάσεις τις καλύτερες γιορτές με τους δικούς σου, με χαμόγελο και θεία ευλογία. Καλή χρονιά, το 2018 να είναι γεμάτο από αγάπη, ειρήνη, υγεία και δημιουργία. Με αγάπη, Μαίρη.» (Ο πίνακας είναι δική της δημιουργία.)

(*) Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΜΠΟΤΗΣ (Νομικός, Λογοτέχνης): «Αγαπητή Ζαχαρούλα, Δέξου τις καλύτερες των ευχών μου για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων, που πλησιάζουν μαζί με τον ερχομό του Νέου Έτους 2018. Να έχεις υγεία και να διατηρείς το σπινθηροβόλο πνεύμα σου, που εκχέει τα καλύτερα μηνύματα Αγάπης και Ανθρωπιάς… Με την Αγάπη μου, Γ.Ι.Μ.»

(*) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ (συγγραφέας, Έδεσσα): «Ζαχαρούλα, Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά. Με πολλή αγάπη.» (Ο πίνακας με τους τρεις Μάγους είναι δικό της έργο):

(*) ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΛΑΩΡΑΣ – ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ (Άργος): «Για σένα Ζαχαρούλα και την οικογένειά σου, θερμές ευχές και ευτυχές το Νέον Έτος. Σταυρούλα, Λυδία, Ιάσονας.»

(*) ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΝΗΣ (Λογοτέχνης): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, τις ολόθερμες ευχές μου: 


 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ (30/11/2017)  *  MY BIRTHDAY’S WISHES

(*) ΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (Ποιήτρια, συγγραφέας): «Αγαπημένη φιλενάδα Ζαχαρούλα, σου ευχόμαστε να τα χιλιάσεις τα χρόνια σου. Να έχεις υγεία, χαρά, ευτυχία. Να συνεχίσεις να μας δίνεις τους θησαυρούς της ψυχής σου – και ποιητικούς και συναισθηματικούς. Να σε χαίρονται όσοι σε αγαπούν, να χαίρεσαι όσους και ό,τι αγαπάς. Ευχές και από Δημήτρη.»

(*) Ada Aharoni  (ποιήτρια, συγγραφέας, Ισραήλ): «DEAREST ZACHAROULA, HAVE A WONDERFUL BIRTHDAY, YOU CERTAINLY DESERVE IT! WITH LOVE.»

(*) Γιώργος Ι. Μποτής (Νομικός-Λογοτέχνης): «Ζαχαρούλα Αγαπητή. Να συνεχίζεις το υπέροχο πνευματικό σου έργο, της Ποίησης και της Λογοτεχνίας. Ο ιστορικός του μέλλοντος είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα σε κατατάξει ως φαινόμενο και εξαιρετική μορφή Ποιήτριας, Πεζογράφου αλλά και παραδοσιακής επιμελούς Αγρότισσας.»

(*) Χρύσα Μπαφούτσουυ (ποιήτρια): «Ζαχαρούλα μου, σου εύχομαι απ’ την καρδιά μου, χρόνια όμορφα, δημιουργικά γεμάτα αγάπη, αισιοδοξία και πινελιές των πιο όμορφων χρωμάτων!!!! Πάντα χαρούμενη!! Χρόνια πολλά!»

(*) ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ (Λογοτέχνης): «Ζαχαρούλα μου, εγκάρδιες ευχές για τα γενέθλιά σου. Πολύχρονη και πάντα με υγεία, με ευτυχία και με φαεινές εμπνεύσεις για λογοτεχνικές δημιουργίες.»

(*) Δρ. Shujaat Hussain (ποιητής, κριτικός, Ινδία): «Many happy returns of the day. Celebrate and enjoy it. My love, hug and kiss to you. My lovingly dearest friend.»

(*)ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (Άργος): «Ζαχαρούλα μου, δέξου τις πιο θερμές ευχές μου για τα γενέθλιά σου. Γεμάτη ευτυχία και χαρά να είναι η ζωή σου. Δημιουργική, χαμογελαστή και πάντα τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη όσο εσύ. Να τα εκατοστίσεις και να δώσεις τις ευχές μου στην οικογένειά σου. Φιλάκια πολλά.» 

(*) Dr. TERESINKA PEREIRA (President IWA, USA): 

(*) Οικογένεια ΤΑΚΗ ΧΑΡΙΤΟΥ (Ζώνη): «Ζαχαρούλα μου, Χρόνια Πολλά, με υγεία, χαρά, ευτυχία, αγάπη και δημιουργία! Χαρούμενα γενέθλια, να σε χαίρονται οι δικοί σου και να τους χαίρεσαι!!! Με πολύ αγάπη και εκτίμηση.»

(*) Δρ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΠΑΡΔΕΛΗ (ποιήτρια, μεταφράστρια): «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, εκλεκτή μου φίλη Ζαχαρούλα, να τα χιλιάσεις. Εύχομαι επιτυχίες, χαρά για σένα και την οικογένειά σου. Να γίνουν όλα σου τα όνειρα αληθινά από καρδιάς.»

(*) ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ (Δικηγόρος, Πρόεδρος Συλλόγου Παλαιοχωριτών Αρκαδίας): «Για την επέτειο των γενεθλίων σου, τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, χαρούμενα, ευτυχισμένα με υγεία και πολλά ποιήματα.»

(*) ΜΑΡΙΑ ΔΑΓΡΕ (Άργος): «Ζαχαρούλα μου, Χρόνια Πολλά για τα γενέθλιά σου! Να τα εκατοστίσεις με Υγεία και να είσαι δημιουργική, με ωραίες εμπνεύσεις, να μας προσφέρεις τα ωραία σου ποιήματα!»

(*) Γιάννης Βέργος (συγγραφέας): «Χρόνια σου πολλά, χαρούμενα, πνευματικά ευτυχισμένα, και πάντα η πένα σου να γράφει εμπνευσμένα…»

(*) ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΙΝΑΚΗΣ (Λογοτέχνης): «Χρόνια πολλά και ξέγνοιαστα, καλή μας Ζαχαρούλα, να έχεις ό,τι αγαπάς της ποίησης πηγούλα. Ψηλά πετάς στον ουρανό, λάμπεις σαν το φεγγάρι και στο θρονί της ποίησης σπάνιο μαργαριτάρι.»

(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΡΕΧΟΠΟΥΛΟΥ (Επιχειρηματίας): «Χρόνια πολλά καλά και φωτεινά, καλή μου Ζαχαρούλα! Ο,τι μα ό,τι ποθείς να γίνει πραγματικότητα.»

(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Λογοτέχνις): «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, Από τα βάθη της καρδιάς μου, σου εύχομαι Χαρούμενα και Ευτυχισμένα γενέθλια. Είθε η Παναγία μας να είναι πάντα κοντά σου, να σε προστατεύει, να σου χαρίζει υγεία, ευτυχία, αρμονία, γαλήνη, έμπνευση και δημιουργικότητα. Όσες ημέρες έχουν περάσει από τότε που γεννήθηκες, τόσες να είναι οι  επιτυχίας σου σε όλους τους τομείς!!! Σ’ ευχαριστώ και σ’ ευγνωμονώ για όλα όσα έχεις κάνει για μένα. Τις θερμές μου ευχές στην οικογένειά σου. Με όλη την αγάπη μου και εκτίμησή μου, Ζαννέτα.»

(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ (Ποιήτρια, συγγραφέας, από την Μελβούρνη):   «Πολυαγαπημένη μου Ζαχαρούλα, εκλεκτή μου φίλη ανεκτίμητη, χίλιες χαρούμενες ευχές, χαρούμενα γενέθλια, ευτυχισμένα. Να τα εκατοστίσεις τα χρόνια σου, γεμάτη υγεία, ευτυχία και υψηλές δημιουργίες. Με άπειρη αγάπη, φιλία και βαθύτατη εκτίμηση, Χριστίνα.» Μαζί και ένα ποίημά της γραμμένο για τη μέρα των γενεθλίων μου:   Χαρούμενα γενέθλια – 30 Νοεμβρίου —> Γιορτάζει η οικογένεια  την ζηλευτή την κόρη, /την προικισμένη μ’  αρετές, της  γνώσης περιβόλι. / Ολόδροσο  έχει πρόσωπο, η σύνεση κι η γνώση, / μ’ αξίες και ιδανικά, το έχουν  θεμελιώσει. / Σεμνότητα και αρετή μαζί της συντεριάζουν, / κάθε γνώμη και γραφή μαζί της κουβεντιάζουν. / Εράσμια  η σκέψη της, με ανθρωπι λουσμένη /  και η χρυσή της η καρδιά μετάξι στολισμένη. / Χρόνια πολλά, της εύχομαι για τα γενέθλια της, / σ’ όλες τις προσδοκίες της κι όλα τα όνειρά της. / Χρόνια πολλά φίλη μου πολυαγαπημένη.  Χριστίνα Ιατρού –Σοϊταρίδη, Μελβούρνη, 30. 11.2017.


ΕΥΧΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΟΡΤΗΣ  2017 *   MY NAME DAY WISHES 

(*) Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΙΝΑΚΗΣ (Λογοτέχνης, καταπληκτικός Μαντιναδολόγος):  «Χρόνια πολλά κι ανέγγιχτη απ’ τη φθορά του χρόνου και ν’ αξιωθείς την κορυφή της ποίησης του θρόνου. Και του χρόνου με υγεία.»

(*) ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (ποιήτρια και συγγραφέας):  «Φιλενάδα Ζαχαρούλα. Εγκάρδιες οι ευχές μου για την γιορτή σου. Πολύχρονη, υγιής, δημιουργική. Αισθάνομαι την ανάγκη ακόμη μια φορά να σε ευχαριστήσω για την πολύχρονη φιλία μας συνεργασία μας. Λες και ήταν χθες. Πόσες σκέψεις πόσες αποφάσεις στα λογοτεχνικά δρώμενα. Δεν ξεχνώ την βοήθειά σου στα πρώτα μου βήματα και τώρα ακόμη. Στο είχα γράψει και τότε…Πάνω από όλα είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Αυτό δίνει αξία στη ζωή μας. Πόσους  λογοτέχνες δεν έχεις παρουσιάσει στην έγκριτη εφημερίδα του τόπου μας στην Γορτυνία του κ. Καλύβα, που σήμερα διευθύνει η κόρη του Πέννυ. Πόσους λογοτέχνες έχεις μεταφράσει και παρουσιάσει στο εξωτερικό. Προσωπικά σου είμαι ευγνώμων. Χίλια ευχαριστώ. Ο Θεός να σου χαρίζει Υγεία και να συνεχίσεις τις λογοτεχνικές δημιουργίες. Μας κάνεις υπερήφανους με τις επιτυχίες σου. Γνωρίζουν τη λογοτεχνία της πατρίδας μας έξω. Ευχές πολλές και από τον Δημήτρη.»

(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ (Λογοτέχνις, Μελβούρνη Αυστραλίας): «ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ: Εκλεκτή,  πολυαγαπημένη μου φίλη Ζαχαρούλα, για την ονομαστική σου εορτή, με άπειρη αγάπη και βαθύτατη εκτίμηση, σου στέλνω την αγάπη μου και τους χαιρετισμούς μου από τα κράσπεδα του Νότου. Χίλιες ευχές, γεμάτη υγεία. Χρόνια πολλά, χαρούμενα, ευτυχισμένα. Με άπειρη αγάπη.»

(*) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (τ. Λυκειάρχης, Θεολόγος & Σχολικός Σύμβουλος, Μεγαλόπολη Αρκαδίας): «Ζαχαρούλα, εκλεκτή μου φίλη, σου εύχομαι και προσεύχομαι να έχεις υγεία και ο,τι επιθυμείς. Να σου χαρίζει ο Θεός δημιουργικότητα και έμπνευση.»

(*) ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΗΣ:  «Όλου του κόσμου οι ευχές να λάμπουν στη ζωή σου και η αγάπη πάντα μια ζωή να λάμπει στην καρδιά σου. Χρόνια πολλά, χαρούμενα και δημιουργικά, με υγεία και Αγάπη!!!»

(*) ΠΕΝΝΥ ΚΩΝ. ΚΑΛΥΒΑ (Εκδότρια της εφημερίδας «Γορτυνία»): «Εκλεκτή μας συνεργάτιδα και μέλος της οικογένειας της «Γ», σας ευχόμαστε Χρόνια πολλά με υγεία. Να συνεχίσετε το δημιουργικό σας έργο με νέες βραβεύσεις, που μας γεμίζουν όλους χαρά και υπερηφάνεια. Θερμές ευχές και από τον πατέρα μου. Πολλά φιλιά, Πεννυ.»

(*) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ (Οδοντίατρος, Αθήνα): «Σου ευχόμαστε ο,τι καλύτερο. Ο Άγιος να φυλάει και να φωτίζει εσένα και όλη την οικογένειά σου. Να έχετε ηρεμία, υγεία και όσο το δυνατό λιγότερες μέριμνες βιοτικές. Να σκοπρίζεις αισιοδοξία και ομορφιά έμμετρη στην πεζή καθημερινότητα. Χρόνια πολλά. Γιώργος, Αγγελική, Κλεοπάτρα, Αμαλία.»

(*) Μαρία Δαγρέ (Άργος): «Χρόνια Πολλά, Ζαχαρούλα, για τη γιορτή σου!! Ευγνωμονώ, το δάσκαλό μου, κ. Σπύρο Καραμούντζο, που σε γνώρισα! Και τούτο, διότι είσαι ένα πραγματικό διαμάντι! Είσαι μια φίλη, ξεχωριστή, γεμάτη, ΑΓΑΠΗ, ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ! Με την Καλοσύνη, που σε διακρίνει, ενθαρρύνεις, τον συνομιλητή σου και τον κάνεις να νιώθει Υπέροχα!! Εύχομαι, να είσαι, Πολύχρονη, Ευτυχισμένη, Χαρούμενη, Δημιουργική και Δραστήρια, και να έχεις Υγεία και Όρεξη, για να πετυχαίνεις τους στόχους σου!! Πολλά – πολλά φιλιά σου στέλνω και την αγάπη μου!!»

(*) ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ: «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, Με μια πολλή μεγάλη και ζεστή αγκαλιά,  σου εύχομαι από καρδιάς για την ονομαστική σου εορτή ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, υγιή, χαρούμενα και γλυκά σαν τ’  όνομά σου. Δημιουργικά και με πολλές ποιητικές εμπνεύσεις. Είμαι πολύ τυχερή που σε γνώρισα και αισθάνομαι περήφανη που είμαι φίλη σου. Είσαι ένας άγγελος καλοσύνης και προσφοράς. Με μια καρδιά που στάζει μέλι, γεμάτη αγνά συναισθήματα για τους πάντες. Και με μια ακόμα μεγαλύτερη αγκαλιά για να χωρά όλους τους φίλους σου μέσα και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Να είσαι πάντα καλά. Σ’ αγαπώ πολύ. Για σένα: Ζαχαρούλα τ’ όνομά σου, / στάζει μέλι η καρδιά σου, / ένας κήπος ανθισμένος / και απ’ όλους λατρεμένος.»

(*) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΚΗ Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ (Ζώνη Αρκαδίας): «Αγαπητή μας Ζαχαρούλα, για την ονομαστική σου εορτή, σου στέλνουμε τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές μας. Χρόνια πολλά, με υγεία, χαρά, ευτυχία και αγάπη.  Καλές πνευματικές δημιουργίες και κάθε καλό που επιθυμείς και αγαπάς! ! ! Με πολύ αγάπη και εκτίμηση.»

(*) ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (Δημοσιογράφος): «Ζαχαρούλα μου, εύχομαι η σημερινή μέρα της ονομαστικής σου εορτής να είναι λαμπερή σαν την ψυχή σου, φωτεινή σαν το χαμόγελό σου και ελπιδοφόρα σαν την  καρδιά σου. Χίλια καλά σου εύχομαι. Υγεία, ευτυχία και πολλά χαμόγελα. Με όλη μου την αγάπη, Μαρίνα.» (Άργος, 5/9/2017).

(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΆΝΝΟΥ (Λογοτέχνις): «Αξιαγάπητή μου Ζαχαρούλα, για την ονομαστική σου εορτή σου στέλνω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τις καλύτερες και ευτυχέστερες ευχές μου. Είμαι ευγνώμων που είχα την τύχη να σε γνωρίσω από κοντά και να σου σφίξω το χέρι για όλα αυτά που μας έχεις προσφέρει!!! Είσαι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα που προσφέρεις ότι καλύτερο  διαθέτει αυτή η μεγάλη σου καρδιά, με τόση απλοχεριά, λες και πρόκειται για δική σου οικογένεια. Αυτό θα πει  ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!  Αυτό θα πει  Α Γ Α Π Η!!! Αυτό θα πει  Κ Α Λ Ο Σ Υ Ν Η!!!. Πολλά Μπράβο σού αξίζουν και χιλιάδες  Συγχαρητήρια!!!  Σου στέλνω και μία ακροστιχίδα που σου έγραψα. Σ’ ευχαριστώ, Σ’ ευχαριστώ, Σ’ ευχαριστώ!!! Με όλη την αγάπη μου, Ζαννέτα.  (Painting by Ann Morton.)

Ζωντανή και ανθρώπινη η παρουσία σου,

Ακούραστη και συνεχής η βοήθειά σου στους λογοτέχνες, με

Χαμόγελο και προσφορά αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες σου,

Αταλάντευτη και σταθερή στις απόψεις σου,

Ρόδα, αρώματα και επιτυχίες στο διάβα της ζωής σου,

Ολάνθιστος και μυρωδάτος ο κήπος της καρδιάς σου,

Ύπαρξη μοναδική και δίκαιη στις αποφάσεις σου,

Λατρεύεις το άγνωστο, προσφέροντας συγχρόνως ένα σπάνιο

Απάνεμο λιμάνι λογικής, αγάπης, ευγένειας και αξιοπρέπειας!» (5/9/2017)

(*) Δρ. ΤΑΚΗΣ Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Λογοτέχνης): «Ζαχαρούλα μου, ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, υγιής, σύχαρη, αεί δημιουργούσαν και προσφέροντας. Εύχαρη. Προσφέρουσα.»

(*) ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΑΛΑΩΡΑΣ – ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ (Άργος): «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Ζαχαρούλα., δημιουργικά και χαρούμενα. Με υγεία πάνω απ’ όλα. Να περάσεις μια αξέχαστη μέρα.»  [«Flowers», painting by Anne Coterill.]

(*) ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ (ΗΠΑ): «Χρόνια μπόλικα, Ζαχαρούλα, γεμάτα Υγεία, Δημιουργία, Γέλια και Χαρές!»

(*)  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ (Δάσκαλος): «ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ! Πάντα υγιής, χαρούμενη, δραστήρια και δημιουργική!»

(*) ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗ – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Χρόνια ποιητικά! Χρόνια γεμάτα έμπνευση και δημιουργία, πάντα με υγεία και Αγάπη, Ζαχαρούλα μου.»

(*) ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ (Ζωγράφος, ποιήτρια, Μελβούρνη): «Γλυκιά μας Ζαχαρούλα, Χρόνια σου πολλά για την ονομαστική σου εορτή. Σου εύχομαι υγεία, χαρά και ο,τι άλλο ποθεί η καλή σου η καρδούλα. Και πάντα έτσι δημιουργική. Ευχές πολλές και από την μανούλα μου.»

(*) Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΖΑΛΩΝΗ (Πρόεδρος Λογοτεχνικού Σωματείου «ξαστερον» & εκδότρια του περιοδικού «Κελαινώ») και ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΛΩΝΗΣ (Μεταφραστής): «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ονομαστική σου εορτή, χαρούμενη, υγιής και πάντα έτσι επικοινωνιακή και δημιουργική.»


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ  SUMMER WISHES  


ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ –> «Αυτό που νιώθω μέσα μου, θέλω να σου εξομολογηθώ χωριό μου, ΖΩΝΗ Λατρεμένη, που έχεις τη Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη, πολύ καταξιωμένη λογοτέχνιδα, που με την πένα της σε έχει κάνει γνωστή σ’ όλη την οικουμένη!!! Νιώθω κι εγώ περήφανος, ΖΩΝΗ μου, τόσο δα μικρή, που έχεις γίνει ξακουσμένη!!! Τα παιδικά μου χρόνια μου με σένα είναι δεμένα, ΖΩΝΗ μου παντοτινή. Ποτέ δεν ξεχάστηκες από μένα, στους δρόμους σου έκανα τα πρώτα βήματα μου και στο σχολείο σου έμαθα τα πρώτα μου γράμματα! Με την ευχή των γονιών μου, μικρό παιδί που ήμουν, έφυγα από κοντά τους και κοντά σου, ήλθα και εγκαταστάθηκα σε μια μεγάλη πόλη, έχοντας μαζί μου την ανάμνησή σου. Πέρασαν πολλά χρόνια, που ήμουν μακριά σου μα ποτέ μου δεν σε ξέχασα και γύρισα ξανά κοντά σου. Η μνήμη μου, η σκέψη μου, τα όνειρα μου για σένα μες την ψυχή και στην καρδιά για πάντα είναι ριζωμένα…» ΤΑΚΗΣ Λ. ΧΑΡΙΤΟΣ, Ζώνη, 11/7/2017


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ (30/5/2015 – 30/5/2017):                     (*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Ποιήτρια, συγγραφέας):  «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, Χρόνια Πολλά – Δημιουργικά – Χαρούμενα – Ευτυχισμένα!!! Πολύ γρήγορα πέρασαν δύο χρόνια από την δημιουργία του θαυμαστού ιστολογίου σου. Ένα ιστολόγιο γεμάτο αρώματα, γεμάτο ευαισθησία, αγάπη, φροντίδα και  προσφορά για όλους εμάς και όχι μόνον, που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε Τί να πρωτοδιαβάσει κανείς και να μην διαπιστώσει τον χαρισματικό, τίμιο, ηθικό, σταθερό και ανυπέρβλητο χαρακτήρα σου!!!  Ψάχνουμε να βρούμε άνθρωπο σαν τον Διογένη. Μα, αφού σε γνωρίζουμε,γιατί ψάχνουμε; Ιδού η απορία και το λάθος μας. Μήπως λόγω της σκληρής εποχής που ζούμε; Είναι καιρός να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα. Τα «ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» σου εξαιρετικά, φανταστικά και επίκαιρα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Σ’ ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ!!! Με τις πιο θερμές ευχές μου και αγάπη, Ζαννέτα.»

 (*) ΤΑΚΗΣ και ΕΛΕΝΗ Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ (Ζώνη Αρκαδίας): «Ζαχαρούλα, με την συμπλήρωση 2 χρόνων της ιστοσελίδας σου,  με χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μας κάνεις άλλη μια φορά περήφανους που με τη προσωπικότητά σου και τα γραπτά σου έχεις κάνει τη μικρή μας ΖΩΝΗ γνωστή σε ολόκληρη την οικουμένη. Να είσαι πάντα υγιής και να δημιουργείς!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια θερμή αγκαλιά με τα τριαντάφυλλα, δείγμα αγάπης και εκτίμησης.» 


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ –> (*) ΧΡΙΣΤΙΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ-ΣΟΊΤΑΡΙΔΗ (Μελβούρνη Αυστραλίας):  «Εκλεκτή μου, πολυαγαπημένη φίλη Ζαχαρούλα, Ευχές χαρούμενες, ευλογημένες, σε σένα και σε όλη την αγαπημένη σου οικογένεια, από την οικογένειά μου και εμένα. Είθε ο τα Πάθη τα Σεπτά και Αναστάς εκ νεκρών Χριστός Λυτρωτής μας, να σας σκέπει με την ουράνια Χάρη Του. Ευλογημένο το Πανάγιο Πάσχα – Χριστός Ανέστη! Με άπειρη αγάπη, Χριστίνα.»     

(*) ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ.  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Συγγραφέας): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Χριστός Ανέστη. Εύχομαι ολόψυχα ο Αναστάς Κύριος να σου χαρίζει χρόνια πολλά, συγγραφική δραστηριότητα, υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή. Σε χαιρετώ με αγάπη, Δημήτρης.»

(*) ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (ποιητής, Θεσσαλονίκη): «Καλή μου φίλη Ζαχαρούλα, σε χαιρετώ. Πρώτα – πρώτα εύχομαι να είσαι καλά. Σε παρακολουθώ και σε χαίρομαι. Μπράβο.Έτσι να είσαι πάντα. ευαίσθητη και λυρική και μ’ εκείνη τη δύναμη της ψυχής που συναρπάζει. Η γραφή σου, Ζαχαρούλα, μας πάει σε φεγγαρόφωτα. Μας πάει… Μας πάει… Σου στέλνω τα τελευταία βιβλιαράκια μου και τους πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς μου. Με την ευκαιρία του Πάσχα, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ό,τι επιθυμείς. Πάντα φίλος, Δημήτρης.»

(*) ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (ποιήτρια, ζωγράφος, Άργος): «Αγαπητή μου φίλη Ζαχαρούλα,  Τις Άγιες ημέρες των Παθών, ας τις περάσουμε με περισυλλογή και να ξαναζήσουμε το μεγάλο θαύμα: την Ανάσταση του Κυρίου. Σου εύχομαι να περάσεις με την οικογένειά σου, ΚΑΛΟ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ». ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Με απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη, Μαίρη.»

(*) Από την εφημερίδα «ΓΟΡΤΥΝΙΑ», Κώστας και Πέννυ Καλύβα (εκδότες): 

(*) ΤΟΥΛΑ ΜΠΟΥΡΑ: «Ζαχαρούλα, Πολλές ευχές σε όλη την οικογένειά σου. Να περάσετε καλά στην ωραία ΖΩΝΗ μας. Όπως είπαν, ο καιρός θα είναι πολύ καλός. Σας ζηλεύω…  αλλά θα έλθω το Καλοκαίρι!!!! Χαιρετίσματα σε όλους.»

(*) ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ – ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ (ποιήτρια και πεζογράφος, Πάτρα): «Χρόνια πολλά, Ζαχαρούλα μου. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! Σου  εύχομαι καλή δύναμη, Υγεία  και πάντα επιτυχίες. Φιλικά.» 


(*) ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (Δημοσιογράφος, Άργος):
«Ζαχαρούλα μου, Όλη αυτή η ομορφιά της Άνοιξης, της φύσης που αναγεννιέται, που χρωματίζει κι αρωματίζει την πλάση κάνοντας την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας ακόμα πιο μελαγχολική, πιο κατανυκτική, εύχομαι να γεμίσει τις καρδιές όλων μας με ελπίδα και πίστη. Για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο «μεγάλο» σε αισθήματα, πιο «δυνατό» σε εμπειρίες. Από καρδιάς, εύχομαι, Χαρούμενη Λαμπρή και Χρόνια Πολλά. Με τις θερμότερες ευχές μου.»

(*) ΜΑΡΙΑ ΔΑΓΡΕ (Άργος): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, σου εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Χρόνια πολλά και ευλογημένα, Μαρία.»

(*) Από την εθελοντική ομάδα «ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ» Αρκαδίας:

(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ποιήτρια, συγγραφέας): «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, Από τα μύχια της καρδιάς μου σου εύχομαι το Φως της Ζωηφόρου και Ζωοποιού Αναστάσεως του Χριστού μας, να μας δείξει το δρόμο προς την Ειρήνη και την Χαρά. Η ελπίδα που γεννιέται μέσα μας, ας γίνει πηγή συναισθημάτων αλληλεγγύης,  αδελφοσύνης, καλοσύνης, προσφοράς, αισιοδοξίας, αγάπης για μια Ελλάδα Ελεύθερη, Δημιουργική, Πολιτισμένη μέσα σ’ έναν κόσμο ανθρώπινο, με  οράματα και ηθικές αξίες. Η Ανάσταση του Κυρίου ας είναι η απαρχή μιας νέας πορείας για την τόσο ταλαιπωρημένη χώρα μας, την πανέμορφη Ελλάδα μας, με στόχο την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας. Αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο. Το αξίζουμε!!! Δεν πτοούμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Τις πιο θερμές ευχές στην οικογένειά σου. Με όλη την αγάπη μου, Ζαννέτα.»

(*) ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Συγγραφέας): «Αγαπητή μου κ. Ζαχαρούλα, Σας εύχομαι Χρόνια πολλά και ένα χαρούμενο Πάσχα. Με αγάπη και ξεχωριστή εκτίμηση.»

(*) ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (ποιήτρια, πεζογράφος) και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:  «Αγαπημένη μας Ζαχαρούλα, σου ευχόμαστε εγκάρδια, να περάσεις με τους δικούς σου ΌΜΟΡΦΟ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Το Αναστάσιμο Φως του Χριστού, να φωτίζει την ψυχή, το νου και τον δρόμο κάθε ανθρώπου, για να ζει ευτυχισμένος. Καλή Ανάσταση και στην Πατρίδα μας. Την αγάπη μας, Δώρα και  Δημήτρης.» 

(*) Δρ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΣ (ποιητής,  μεταφραστής): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Σου εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, με υγεία και πρόοδο στις πνευματικές σου επιδιώξεις…. Μέσα στη μεγάλη πόλη, ο άνθρωπος χάνεται περισσότερο εύκολα απ’ ότι στην επαρχία… Με το βιβλίο, μελέτη ή συγγραφή, ξεχνιέμαι λίγο, όπως όλοι όσοι το αγαπούν. Ελπίζω να συμφωνείς… Και πάλι, σου εύχομαι, Ζαχαρούλα, κάθε καλό, καθώς και στην οικογένειά σου. Με την αγάπη μου, Διονύσης.»

(*) Από τις εκδόσεις / περιοδικό / ράδιο «Vakxikon.gr»: 


 %ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%cf%89%ce%bdΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΦΙΛΩΝ *  LETTERS FROM MY FRIENDS

(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (συγγραφέας, ποιήτρια, βιβλιοκριτικός): «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, Τα «ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» σου φανταστικά!!! Γεμάτα αγάπη από την ευλογία των διάσπαρτων εικονοστασίων, από την  πολύχρωμη ζωή μας και από τους ευλογημένους μας φίλους, από αυτούς  που συναντήσαμε και %ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%85%ce%bdξεχωρίσαμε. Έτσι σε θέλω, έτσι σε καταλαβαίνω, έτσι μου αρέσεις, γιατί αυτός είναι ο πραγματικός σου χαρακτήρας. Γεμάτος αγάπη, γεμάτος προσφορά, δίκαιος, αλληλέγγυος, πιστός και προπαντός προοδευτικός. Άσε τους άλλους. Κακό και εμπόδια σε γεμίζουν. Εσύ πρέπει να προχωρήσεις και να μας γεμίζεις με τα καταπληκτικά γραπτά σου, με τα ποιήματά σου, με τα διηγήματά σου και με την αμέριστη βοήθεια των συναδέλφων σου ποιητών, δημιουργών, συγγραφέων και διαφόρων λογίων. Φαίνεται ότι γι’ αυτό είσαι ταγμένη. Να ξέρεις ότι σ’ αγαπώ, σ’ ευγνωμονώ και δεν θα πάψω ποτέ να πιστεύω και να ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον δικό σου και δικό μας. Με όλη την αγάπη και εκτίμησή μου, Ζαννέτα.»

%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b9(*) Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΜΠΟΤΗΣ (Νομικός, Λογοτέχνης): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, θέλω να σε συγχαρώ από καρδιάς για το ποίημα, που έγραψες για τις Αποκριές. Είναι πηγαίο, λογοτεχνικά άψογο και απηχεί ατόφια  την πραγματικότητα των παλιών ωραίων καιρών, που έχω ζήσει στα παιδικά μου χρόνια. Αν αυτό το ποίημα στελνόταν υποθετικά σε μια επιτροπή που θα αξιολογούσε τα ποιήματα τω Απόκρεω, είμαι βέβαιος ότι θα έπαιρνες το πρώτο βραβείο. Εγώ στη συνείδησή μου σε βραβεύω με άριστα για το ποίημά σου αυτό. Ο ιστορικός του μέλλοντος είμαι βέβαιος ότι θα επικυρώσει την άποψή μου.  [……….]  Με την παραίτησή σου από το Σύλλογο της Ζώνης, ο Σύλλογος είναι ο χαμένος. Στερείται τις πολύτιμες υπηρεσίες, που κανείς άλλος δεν μπορεί να αναπληρώσει. Εσύ κέρδισες σε αξιοπρέπεια και έντιμη στάση ζωής. Σε ευχαριστώ για την προβολή του βιβλίου μου «Η διαδρομή», καθώς και για το βιβλίο της κοινής εκλεκτής μας φίλης Χριστίνας Ιατρού- Σοϊταρίδη. Να είσαι καλά και  να δημιουργείς. Με την Αγάπη μου, Γ.Ι.Μπ.»

(*) Δρ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΣ (Διεθνώς %ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%b9αναγνωρισμένος Λογοτέχνης και μεταφραστής): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Για την παραίτησή σου από το Σύλλογο (της Ζώνης) πληροφορήθηκα από τη Μαίρη, την κοινή μας φίλη και συνάδελφο…. Πιστεύω ότι είσαι μια σημαντική μορφή στο χώρο μας κι ελπίζω κι εύχομαι να παραμείνεις το ίδιο ακέραιη και αγνή πάντοτε … Εγώ – όσο γίνεται – αποφεύγω τις υπεύθυνες θέσεις σ’ ένα Σωματείο, γιατί πιστεύω, όπως και εσύ, σε κάποιες αρχές… Σου εύχομαι πολλές επιτυχίες στον τομέα των Γραμμάτων. Φιλικά, Διονύσης.» (Καλλίπολη, 1/3/2017).

%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%b1%cf%82(*) ΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (ποιήτρια, δοκιμιογράφος):  «Ζαχαρούλα μου, καλό μήνα Μάρτιο να έχουμε. Χαρούμενη άνοιξη, σε πείσμα των εχθρών μας… Ευχές και από τον Δημήτρη. Σου εύχομαι να είσαι γερή και επιτυχίες, που τις έχεις άλλωστε. Μην πτοείσαι… Την αγάπη μου, Δώρα.»

(*)  ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ – ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ (ποιήτρια, συγγραφέας και ζωγράφος):  «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος που  τον διακρίνει η απλότητα, η ουσιαστική σκέψη, η ευαισθησία%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%b5%cf%83-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b9%ce%b1 και η ανθρωπιά.  Στην σημερινή κοινωνία σπανίζουν άνθρωποι, που στην ψυχούλα τους δεν έχουν υστεροβουλία, που δεν κομπάζουν για τα κατορθώματά τους,  που αγαπούν πραγματικά τον τόπο τους και τους ανθρώπους γενικότερα. Η Κοινωνία μας είναι σαθρή όπως και οι ανθρώπινες σχέσεις, δυστυχώς…  Μη λυπάσαι που παραιτήθηκες από τον Σύλλογο. Έμεινες ανέγγιχτη και καθαρή από την ματαιοπονία, τη ματαιοδοξία και τον ωφελιμισμό κάποιων… Έμεινες ανέγγιχτη και καθαρή από  άθλιες συμπεριφορές που αποδεικνύουν πόσο φτωχή γίνεται η ψυχή κάποιων ανθρώπων, όταν δεν έχουν σέβας και τους διακατέχει η προβολή και η αξίωση του «εγώ» κι όχι του «εμείς». Γι αυτό δεν πάμε μπροστά!…. Γιατί κοιτάζουμε ο καθένας τον εαυτό του….  Να είσαι καλά φίλη μου! Στο τέλος γίνεται ο υπολογισμός και η πληρωμή.  Μείνε δυνατή! Προσηλωμένη στις αρχές σου!!!! Με πολλή εκτίμηση.» (Πάτρα, 23 Φεβρουαρίου 2017).

(*) ΚΩΣΤΑΣ Π. ΚΑΛΥΒΑΣ (εκδότης εφημερίδας  «ΓΟΡΤΥΝΙΑ»): «Ζαχαρούλα μου,  Δεν εξεπλάγην που παραιτήθηκες (ενν. %ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%ce%b2%ce%b1από Γραμματέας του ΜΕΣΖώνης). Το περίμενα ότι θα γίνει κάποια ημέρα, γιατί έχω καταλάβει ότι δεν σηκώνεις  μύγα στο σπαθί σου. Μπορώ  να πω ότι εξεπλάγην όταν αποφάσισες να ανακατευτείς με τα κοινά!  Πάντως η Ζώνη χάνει που αναδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό από σένα και τον αδελφό σου. Ελπίζω να το καταλάβουν οι συγχωριανοί σου. Μην στενοχωριέσαι πάντως, συνέχισε να προσφέρεις με τον τρόπο σου και να κάνεις αυτό που ικανοποιεί πρώτα εσένα. Και προ πάντων να εφαρμόζεις αυτό που είπε ο Κολοκοτρώνης: «Καμώσου πως δεν άκουσες!» (Αθήνα, 12/2/2017)


%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%82ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2017

(*) Dr. Teresinka Pereira (President IWA, USA): «NEW YEAR 2017 –>  We wish that in 2017 / all will be consequences /  of LOVE! / We wish that each one / of the 366 days will be / filled with flames / of happiness, / flights of inspiration / and the diamond / of personal PEACE. / Happy 2017 are our wishes from my house / to your house!»

(*) ΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ- ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  %cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%b1(ποιήτρια, συγγραφέας) και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Φίλη μας αγαπημένη Ζαχαρούλα, χαιρετισμούς από την παγωμένη Ραφήνα, αν και λίγες νιφάδες είδαμε. Τα βουνά όμως τριγύρω μας, της Πεντέλης και απόμακρα της Εύβοιας, είναι κάτασπρα. Ευχόμαστε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στην καινούργια χρονιά. Ελπίζουμε να είναι καινούργια και όχι αντίγραφο παλαιοτέρων χρόνων. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο επιθυμείς. Με επιτυχία οι δημιουργίες σου. Την αγάπη μας, Δώρα και Δημήτρης.»

%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b5%cf%83-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1(*) ΗΛΙΑΣ Λ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ποιητής): «Ζαχαρούλα, καλή χρονιά εύχομαι. Και  με τα χιόνια τα πολλά / και με χοντρό χαλάζι. / Όση κι αν έχει καταχνιά, /  η νια χρονιά καλπάζει. /  Καλπάζει προς την άνοιξη, / σκορπίζει τον χειμώνα. / Η μυγδαλιά ολάνθιστη, / καλεί την αλκυόνα. / Έρχονται – φεύγουν οι χρονιές, / τα χρόνια μας περνάνε, / μένουν μονάχα οι χαρές / ορθούς να μας βαστάνε. Με υγεία και χαρές η Νια χρονιά. Ηλίας.»

(*) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bf (συγγραφέας): «Κυρία Γαϊτανάκη, σας εύχομαι χρόνια πολλά. Με υγεία και ευτυχία – προσωπική και οικογενειακή –  ο καινούριος χρόνος. Ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σας σχόλια για το έργο μου Βίος…αβίωτος. Σας χαιρετώ.»

%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b8%cf%83%cf%84(*) ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ – ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ (ποιήτρια, συγγραφέας και ζωγράφος από την  Πάτρα): «Αγαπητή Ζαχαρούλα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος  που μόλις ανέτειλε να σου φέρει τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή σου, γεμάτες Υγεία, Αγάπη, Χαμόγελο, Αισιοδοξία και Δύναμη. Η φλόγα της αγάπης να ζεσταίνει και να μαλακώνει τις καρδιές όλων. Κάθε στόχος που θέτεις να επιτυγχάνεται! Φιλικά.»

(*) ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΑΤΤΙΡΤΖΗΣ (Κοινοτάρχης %cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9 Κάτω Ζώδιας Κύπρου): «Αγαπητή Ζαχαρούλα, σε χαιρετώ, Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε σένα, την οικογένεια και τους συνδημότες σου. Δεν επικοινώνησα προηγουμένως μαζί σου γιατί ήμασταν σε εκλογική διαδικασία. Τώρα που τελειώσαμε θα φροντίσω να είμαστε σε πιο τακτική επαφή.»

%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%b3%cf%85%ce%bb%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1(*) Δρ. ΠΟΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ (πολυγραφότατος συγγραφέας και ποιητής): «Ζαχαρούλα, Σου εύχομαι ευτυχισμένο το καινούριο έτος και πρώτα απ’ όλα καλή υγεία.»

Christmas Greenery(*) Ujjal Ghosh (Ινδία, εκδότης, μεταφραστής, φιλέλληνας, Ιδρυτικό Μέλος του «Greek Club KYKLOS»): «Αγαπητή ποιήτρια, Καλή χρονιά με υγεία και ευχές για την οικογένειά σας. Here I attached a photocopy of your poems in Bengali translation which were published in the periodical «PURNIMA SAMMELAN»,  June 1994 issue. With regards, U. Gh.»

(*) ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ (Ζωγράφος, ποιήτρια,%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%ce%bf%ce%b9 Μελβούρνη Αυστραλίας): «ΕΥΧΟΜΑΙ, ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ. ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2017. ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ, ΣΕ ΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑ… ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ. ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ… ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ. ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ.»

(*) ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ   K.   ΣΠΥΡΟΣ (Ποιητής, Καρυά%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9 Αργολίδας): «Ξεχωριστή, καλή και ακριβή μου φίλη, Ζαχαρούλα, με πολλή αγάπη στέλνω  τις εγκάρδιες ευχές μου,  σε σένα και σ’ όλη την οικογένεια, για  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  και για μια Χρονιά με υγεία , πάνω απ’ όλα, με ευτυχία, με ειρήνη, με αγάπη, με προκοπή και με κάθε καλό. Προσωπικά για  σένα σου εύχομαι καλές εμπνεύσεις, πολλές ποιητικές δημιουργίες και περισσότερες διακρίσεις. Το πιστεύω γιατί το αξίζεις. Με πολλή αγάπη, Σπύρος.»

%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%82(*) Dr.  DROOGENBROODT  GERMAN (from Spain,  Poet, «Point Editions»): «With my best wishes for a HAPPY NEW YEAR.»And his poem «A GLAM OF LIGHT» –> «In the eyes / a glister of moonlight / a soft breeze / like sometimes a word / a hand gesture / or an embrace / a glimmer of ligth, / things for the heart.»

Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Λογοτέχνις): «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, Εύχομαι από τα τρίσβαθα της %cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%83καρδιάς μου ο καινούργιος χρόνος να μας έχει υγιείς, χαρούμενους, ευτυχισμένους, με δύναμη, αντοχή, δημιουργία, υπομονή και καλλιέργεια ψυχής τε και σώματος.  Ο ερχομός πάντα του Νέου Έτους προϋποθέτει ευχάριστη διάθεση, προσμονή καλύτερων συνθηκών, ενεργητικότητα, δημιουργικότητα, καλοσύνη, προσφορά και γαληνεμένη ψυχή. Εσύ όλα αυτά όχι μόνον τα διαθέτεις, αλλά τα προσφέρεις και αφιλοκερδώς στους  συνανθρώπους σου. Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά  με 2017, επιτυχίες και δημιουργίες!!! Με όλη την αγάπη μου, Ζαννέτα.»

%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%cf%85Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΜΠΟΤΗΣ (Νομικός και  Λογοτέχνης): «Ζαχαρούλα μου, να είσαι καλά και ο καινούργιος χρόνος 2017 να σου χαρίζει υγεία γα να διατηρείς τη ζωντάνια της δημιουργίας, την οποία απολαμβάνουμε και όλοι εμείς που σε αγαπάμε. Με Αγάπη.»

ΚΩΣΤΑΣ Π. ΚΑΛΥΒΑΣ και Θυγατρί ΠΕΤΡΟΥΛΑ (Εκδότες): %ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%cf%89%ce%bd«Αγαπημένη μας Ζαχαρούλα και άξια Γραμματικίνα του Συλλόγου της Ζώνης, ευχόμαστε σε σένα και στους δικούς σου υγεία. Είθε το 2017 να είναι χρονιά διαφορετική, με λιγότερα προβλήματα, περισσότερα χαμόγελα και φωτεινές εικόνες. Χρόνια πολλά.»


ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (Δεκέμβριος 2016)

%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%cf%89%ce%bd(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ-ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ  (ποιήτρια  και συγγραφέας, Μελβούρνη): «Αξιαγάπητή μου, ακριβή φίλη Ζαχαρούλα, εύχομαι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε σένα και στην αγαπημένη σου οικογένεια. Με άπειρη χριστιανική αγάπη, Χριστίνα.»

%ce%b3%ce%ba%cf%85(*) Δρ. ΚΑΙΤΗ ΜΠΑΤΑΛΙΑ (Γραμματέας της  «Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών»): Πολυαγαπημένη μου Ζαχαρούλα, σου εύχομαι από καρδιάς ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕςΣ με υγεία, προκοπή και ευτυχία στο σπιτικό σου… Πάντα απλόχερα μοιράζεις την αγάπη και τον σεβασμό… Οι άνθρωποι της ανιδιοτελούς προσφοράς σήμερα μετριούνται. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Με ασύνορη αγάπη, Κ. Μπ.»

(*) ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΡΙΔΑΣ (συγγραφέας, δημιουργός του web %cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1site «Lands of Gods», Καναδάς): «Kαλά Χριστούγεννα!! Καλές γιορτές!! Καλή χρονιά για όλους μας  το 2017. Καλύτερη χρονιά για την ταλαιπωρημένη μας Πατρίδα!! Με εκτίμηση.»

%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba(*) Mr. PATRICK J. SAMMUT (Poet, writer, editor, from Malta):  «Dear Friend  poet,  I  wish you  a  Happy Christmas Day and a Year 2017  full of  Peace, Love, Inspiration and Unity.  A big hug from  Malta.»

%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b5%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%b5%ce%bb

(*)  ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΥΜΕΣ %ce%b3%ce%b3%ce%ba%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b7(Μεγαλόπολη):  «Χρόνια πολλά  🎄 καλά Χριστούγεννα με υγεία, σε όλο τον κόσμο που έχει τα ίδια πιστεύω τις ίδιες ιδέες,  τα ίδια ιδανικά, με αυτά που θέλουν τον τόπο μας να αναπτύσσεται και να αξιοποιεί όλα τα πλεονεκτήματά του για το κοινό καλό.»

(*) ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΝΗΣ (Συγγραφέας, ποιητής): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, σου στέλνω τις ολόθερμες ευχές μου. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Με αγάπη.»%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%83

%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%83(*) ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Συγγραφέας):  «Αγαπητή μου κ. Ζαχαρούλα, Σας εύχομαι Χρόνια πολλά, με υγεία και με ο,τι το καλύτερο για την ευτυχία σας. Με αγάπη και εκτίμηση ξεχωριστή.»

(*) ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ (Ποιητής και %ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ad%cf%82συγγραφέας):  «Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος, με υγεία, δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία και κάθε ποθητή ευτυχία.»

(*) Από την μηνιαία εφημερίδα «ΓΟΡΤΥΝΙΑ» και τους εκδότες της κ. ΚΩΣΤΑ  Π. ΚΑΛΥΒΑ και κ. ΠΕΝΝΥ Κ. ΚΑΛΥΒΑ:%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b5%cf%83-%ce%b3%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%83

christmas-candles(*) ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ (Συγγραφέας, Αυστραλία):  «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Καλά Χριστούγεννα και υγεία και κάθε χαρά για τον 2017. Εύχομαι όλα τα νέα σου να είναι πάντα καλά. Με την αγάπη και εκτίμησή μου, Δήμητρα».

(*) ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (ποιήτρια, συγγραφέας, από το Άργος): happy-holidays«Ζαχαρούλα, αγαπημένη μου φίλη και γλυκιά, Ένας στίχος από κάλαντα της Ηπείρου λέει: «Ελάτε δω γειτόνισσες και σεις γειτονοπούλες μου, τα σπάργανα να φτιάξουμε και τον Χριστό ν’ αλλάξουμε. Γιατί γεννιέται στα τριαντάφυλλα, κοιμάται μέσ’ τα λούλουδα». Αντί για σπάργανα, ας δώσουμε κι εμείς απλόχερα λίγο από το περίσσευμα της αγάπης μας στους γύρω μας, που πεινούν και πονούν, για να νιώσουν και αυτοί πως «ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ». Σου εύχομαι ολόψυχα και καθάρια, να περάσεις τα πιο όμορφα και χαρούμενα Χριστούγεννα. με τους δικούς σου. Το 2017 να είναι γεμάτο υγεία, αγάπη και ειρηνικό, με πολλές ποιητικές και λογοτεχνικές επιτυχίες. Με αγάπη, Μ. Κ.»

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ba%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b7(*) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΓΚΑΣ (ποιητής, μπλόγκερ, Κύπρος):  «Κυρία Γαϊτανάκη , Σας εύχομαι καλές γιορτές, χρόνια πολλά  και ευτυχισμένο το νέο έτος. Να είστε πάντα υγιής και δημιουργική. Με εκτίμηση.»

%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b5%cf%83(*) Η Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας & Πολιτισμού  σας  εύχεται Χαρούμενες  Γιορτές.

(*) Οικογένεια ΤΑΚΗ Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ:  «Ζαχαρούλα, Ευχόμαστε %ce%b3%ce%ba%cf%85Καλά και  Ευλογημένα Χριστούγεννα, με υγεία, χαρά, ευτυχία και κάθε καλό που επιθυμείτε!!! Χρόνια Πολλά σε όλους σας, με αγάπη και εκτίμηση».

Christmas Pictures(*) ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (τέως Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Καναδά): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα,  Σε σένα και την Οικογένειά σου πολύ εγκάρδια εύχομαι ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ. Μ’ εκτίμηση.»

%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1(*) ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Καθηγητής Φιλόλογος, ποιητής, από  την Αμαλιάδα):  «Με τις καλύτερες των ευχών μας για γαλήνη, ευτυχία, χαρά και υγεία στέλνουμε τούτη τη γραφή, με ζεστή καρδιά και θαλπωρή. Είθε ο νέος χρόνος να ειρηνεύσει τον πλανήτη και τις καρδιές μας και να δούμε επιτέλους στα πάντα τον «θρίαμβο» του καλού. Η έμπνευση και η δημιουργική πνοή, να ‘ναι οδηγός της σκέψης και των δράσεών σου και εσαεί να ‘σαι συνεπής και δυνατή σ’ όσα όμορφα κάνεις. Με εκτίμηση και  φιλία, Γιώργος, Αγγελική, Βίκυ, Ντίνος, Στάθης.»

%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%ad%cf%82(*) ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ποιητής, Συγγραφέας):  «Αγαπημένη Ζαχαρούλα,  εύχομαι από ψυχής ΚΑΛΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Αναρρώνω από επέμβαση στο μάτι μου. Φιλιά, Γ. Π.»

(*) ΜΑΡΙΑ ΔΑΓΡΕ (Άργος): «Καλή μου φίλη  Ζαχαρούλα, Ζούμε, δυστυχώς, σε εποχές %ce%b4%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9δύσκολες και κάπου πρέπει να στηριχτούμε, ώστε να     μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι! Σου εύχομαι, απ΄την καρδιά μου,  Καλά κι Ευτυχισμένα  Χριστούγεννα κι ο Νέος Χρόνος να φέρει σε σένα και στην Οικογένειά σου, Χαρά, Υγεία, Ηρεμία και Γαλήνη. Μαρία.»

beautiful_christmas_deco_background(*) Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΜΠΟΤΗΣ (Νομικός, Λογοτέχνης):  «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα , Σου εύχομαι από καρδιάς καλά Χριστούγεννα. Ο ερχομός του Νέου Έτους 2017 να σημάνει κάτι καλό για μας και για τη Χώρα μας. Με την Αγάπη μου.» 

2-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b9(*) ΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ (Λογοτέχνης) και ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:  «Αγαπημένη Ζαχαρούλα, ολόψυχες ευχές για όμορφα Χριστούγεννα, ευτυχισμένη η χρονιά 2017 και επιτυχίες λογοτεχνικές. Ευχές στους δικούς σου. Με αγάπη, Δώρα και Δημήτρης.»

(*) Δρ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΠΑΡΔΕΛΗ (ποιήτρια, συγγραφέας): 100-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b1 «Ζαχαρούλα μου, καλή  μου φίλη, ο Θεός να σε έχει πάντα καλά και να σου ανοίγει δρόμους ευτυχίας.  Λίγοι άνθρωποι αξίζουν την ευτυχία, φίλη μου. Άλλωστε  η ομορφιά κρύβεται  από τα μάτια των ανθρώπων που δεν την αξίζουν. Η ομορφιά έρχεται  από μέσα μας …και σκορπίζεται και  αναγεννάται…  Σου εύχομαι – από καρδιάς – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ -ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΑΠΗ, ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ (νομίζω ότι την χρειαζόμαστε όλοι). Ευτυχία.» 

%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bb-%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%af%ce%bb%cf%83%ce%bf%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b1(*) ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ (Ζωγράφος και ποιήτρια, από τη Μελβούρνη):  «Πολύ αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Με την ευκαιρία των εορτών εύχομαι ολόψυχα και από καρδιάς, σε εσένα, στην οικογένειά σου και αγαπημένα σου πρόσωπα, φίλους, χωριανούς, ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ να έχετε όλοι. Χαρούμενα Χριστούγεννα! Δημιουργικό, γεμάτο υγεία & χαρά το Νέο Έτος 2017. Με πολλή αγάπη και πολλά χαιρετίσματα από μένα  και  την οικογένειά μου.»


%ce%b5%cf%85%cf%87%ce%b5%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b8%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85Για τα γενέθλιά της στις 30 Νοεμβρίου 2016:

Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, Με τα φτερά της σκέψης μου έρχομαι να συναντήσω το ψυχικό άρωμα της Καλοσύνης και της Ανθρωπιάς Σου, επί τη ευκαιρία των γενεθλίων Σου. «Σπείρε Αγάπη και ας μη θερίσεις. Έτσι, για να μοσχοβολάει ο τόπος.» Χρόνια Πολλά – Χρόνια Χαρούμενα – Ευτυχισμένα – Δημιουργικά!!!! Με αληθινή αγάπη, Ζαννέτα.»

%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%bfΣΠΥΡΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ (Λογοτέχνης, Μελίσσια Αττικής): «Ζαχαρούλα μου, σήμερα αν και κάνει πολύ κρύο, οι δικές μου ευχές για τα γενέθλιά σου είναι θερμές και εγκάρδιες. Πολύχρονη, καλή μου, και πάντα με υγεία, ευτυχία και με πολλές ποιητικές εμπνεύσεις.»

Δρ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΠΑΡΔΕΛΗ, Ποιήτρια, μεταφράστρια, συγγραφέας, Πάτρα: mpouketo-loyloydia«Ζαχαρούλα μου, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, κορίτσι μου, εύχομαι υγεία ,αγάπη  και «λεφτά». Σου στέλνω ένα ποίημά μου για τα ΑΞΙΑ ΧΕΡΙΑ για  δώρο και τις ευχές μου από καρδιάς. Φιλιά πολλά, Ευτυχία.»  ΑΞΙΑ ΧΕΡΙΑ–>  Τα άξια ακούραστα χέρια / στα σπίτια και στα  κλειστά τοπία,  / στα  κομμάτια της καρδιάς, / στις ανάγκες του καιρού, / στις φλέβες σμιλεύουν / την ανθρωπιά. //  Στο στεναγμό του αγέρα / ψυχές άγρυπνες κρυμμένες / στα περιβόλια της  μεγάλης σποράς της αγάπης /  μέσα στην σιγή τρυφερές αγάπες ,κρίνοι της φωτιάς. / Κυκλάμινα των βράχων. /  Ω! τα χέρια των αγαπημένων μας,  άξια χέρια / στου ουρανού και της γης / Το αγκάλιασμα.»

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ (Ζωγράφος, Λογοτέχνιδα, από τη Μελβούρνη): %ce%ba%ce%b1%ce%b8%cf%85-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%83%ce%bf%ce%bd-%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b1«ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ….!!! ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ…..!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ… ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ… ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ…. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ… ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ…. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ….!!! ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ… ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΟΥ….  ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΝΔΡΙΑΝΑ.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΚΗ Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ: «Ζαχαρούλα, Χρόνια Πολλά,  με Υγεία Χαρά Ευτυχία και Πολλές Πνευματικές  Δημιουργίες!!! Σε Ευχαριστούμε για της Επιτυχίες που προβάλλεις το Χωριό μας!!! Με Αγάπη.»

4%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b8%ce%bb%ce%b9%ce%b1ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ: «Φίλη μου αγαπημένη, την αγάπη μου                     σου στέλνω, να ’σαι πάντα ευτυχισμένη. Μία αγκαλιά λουλούδια με τη σκέψη μου σε σένα. Σου εύχομαι,  καλή μου φίλη, χρόνια σου πολλά, ευτυχισμένα.» 

(*) Dr. Teresinka Pereira (President IWA): HAPPY BIRTHDAY, ZACHAROULA!  «Sun %ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b1-%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b1and stars / words and verses / golden silences / solemn emotions / and new hopes / for this birthday in November. // We have many dreams / living into the infinite, / space not explored yet / which belongs to our hopes. / They are our temple, our miracle. // In your birthday, dear Zacharoula, / drive in high speed / to the free horizon of time.» 


Για την ονομαστική της εορτή στις 5 Σεπτεμβρίου 2016:%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%83-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%bf

για ευχή ΖαννέταςΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Λογοτέχνις, Ηλιούπολη, 5/9/2016): «Αγαπημένη Ζαχαρούλα, από τα τρίσβαθα της καρδιάς μου, σου εύχομαι Χρόνια Πολλά, Χαρούμενα, Ευτυχισμένα, Δημιουργικά, Ειρηνικά για την ονομαστική εορτή σου. Πάντα θα σου είμαι ευγνώμων για την αγάπη σου, την φροντίδα σου, την επιμέλειά σου, γιατί εσύ ξέρεις απλόχερα να δίνεις ό,τι καλύτερο και ωφελιμότερο στον κόσμο γενικά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Άλλωστε αυτό το έχεις αποδείξει πολλές φορές. Σ’ ευχαριστούμε που υπάρχεις!!! Με όλη την αγάπη μου.»

Ευχές ΜαίρηςΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (ποιήτρια, Άργος): «Γλυκιά μου Ζαχαρούλα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την ονομαστική σου εορτή. Να είσαι πάντα γερή, δημιουργική και να προσφέρεις σε όλους μας το χαμόγελο της ψυχής σου και τον ανεκτίμητο πλούτο της ευγενικής σου καρδιάς. Πάντα να ατενίζεις την ζωή μέσα από τα ευαίσθητα μάτια της καλοσύνης σου  και να αντέχεις στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.  Με απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη.»

 

ΜΟΥΣΙΚΗΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (Δημοσιογράφος, Άργος): «Ζαχαρούλα μου,  όμορφη και γλυκιά  ημέρα να έχεις. Σου εύχομαι από καρδιάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ. Να είσαι ο εαυτός σου, μοναδικός και ξεχωριστός, και να μεταλαμπαδεύεις σε όλους μας την αυθεντικότητα του ψυχικού σου πλούτου και την θετική θεώρηση των πραγμάτων. Πάντα να βλέπεις την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας και να δίνεις πνοή και ζωή στα όνειρα και στους στόχους σου. Άλλωστε, ακόμα και οι δοκιμασίες κάνουν την ζωή ενδιαφέρουσα, όμως οι επιτυχίες τους την  κάνουν να έχει νόημα! Εύχομαι, λοιπόν,  πάντα επιτυχίες σε ό,τι έχεις οραματιστεί…  Με εκτίμηση, πάντα φιλικά, Μ.Κ.»

264419__wu-jiali-still-life-with-violin_p

(*) ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ (Λογοτέχνης, Μελίσσια Αττικής, 5/9/2016): «Ζαχαρούλα μου, καλή και ακριβή μου φίλη, με  πολλή αγάπη και από την Αθήνα, σου στέλνω εγκάρδιες ευχές για την ονομαστική σου εορτή. Χρόνια Πολλά, χαρούμενα και δημιουργικά.»

βιολι και τριανταφυλλα(*) ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ-ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (ποιήτρια, συγγραφέας):  «Αγαπημένη φίλη Ζαχαρούλα, Ευχές εγκάρδιες, για Πολλά-Πολλά χρόνια και καλά. Να χαίρεσαι το όνομά σου.  Πάντα  πνευματικές επιτυχίες. Έχεις ευχές και από τον Δημήτρη.» (Ραφήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2016).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA(*) Οικογένεια ΤΑΚΗ Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ (Ζώνη Αρκαδίας, 5  Σεπτεμβρίου 2016):  «Ζαχαρούλα, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη να είναι η ζωή σου!!! Με αγάπη.»

Ευχη Χριστίνας(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ (Μελβούρνη,  5/9/2016): «Αξιαγάπητή μου φίλη, εξαιρετική μου Ζαχαρούλα, χίλιες χαρούμενες ευχές, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, χαρούμενα για τη γιορτή σου. «Στης καρδιάς σου την καρδιά, / όλους μας, μ’ αγάπη κλείνεις. / Στον καθένα χωριστά, / την αξία του τού δίνεις./ Άνθος είσαι ζηλευτό, / φίλη μου αγαπημένη, / στης καρδιά μου την καρδιά, / σ’ έχω πάντοτε κλεισμένη.» Με άπειρη αγάπη, Χριστίνα.»

ΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ(*) ΣΤΑΥΡΟΣ Γ. ΣΙΑΜΠΑΝΟΣ (Ηλιούπολη): «Ζαχαρούλα μου, Χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή! Εύχομαι υγεία, ευτυχία και δύναμη!»


30 ΜΑΪΟΥ 2015 – 30 ΜΑΪΟΥ 2016: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ και σας ευχαριστούμε για τις ευχές που μας στείλατε        Black_Happy_Birthday_Background-1636426849A

(*) ΤΑΚΗΣ Λ. ΧΑΡΙΤΟΣ – ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΙΤΟΥ:  «Αγαπητή Ζαχαρούλα, Από τα βάθη της καρδιάς μας θέλουμε να σου ευχηθούμε για το πολύ εξαίρετο ιστολόγιο, που δημιούργησες πριν ένα χρόνο, να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με χιλιάδες επισκέψεις από όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι,  που με την Πνευματική σου αξία και την Προσωπικότητά  σου έκανες γνωστό το μικρό χωριό μας τη ΖΏΝΗ, σε ολόκληρη την υφήλιο. Να είσαι πάντα υγιής και δημιουργική. Μπράβο, ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!! Με πολύ αγάπη και εκτίμηση, Τάκης και Ελένη Χαρίτου .

ζαννετα(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ποιήτρια και συγγραφέας): «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να σου ευχηθώ, το σπουδαίο και εξαίρετο ιστολόγιό  σου, που πέρυσι τέτοια εποχή δημιουργήθηκε, να είναι συνέχεια στην πρώτη γραμμή, με χιλιάδες επισκέψεις από όλον τον κόσμο. Είναι πράγματι μία όαση μέσα στην καθημερινότητά μας, μια δημιουργική επιθυμία για τον καθένα μας και προπαντός ένα άρωμα με λογής-λογής αρώματα που ευωδιάζουν από τα ποιήματά σου, τα δοκίμιά σου, τα σχόλιά σου, τα διηγήματά σου, τις κριτικές σου, που περιμένουν με αγωνία όλοι οι λογοτέχνες, γιατί είσαι σταθερή στις απόψεις σου, τίμια και ειλικρινής στο δίκαιο και προπαντός προστατευτική για τους νέους λογοτέχνες. Δεν απογοητεύεις κανέναν, του δίνεις την ευκαιρία σιγά-σιγά και σταθερά, εάν έχει ταλέντο να το αναδείξει και να το καλλιεργήσει. Τι θαυμάσιος ΆΝΘΡΩΠΟΣ που είσαι!!!  Άραγε έχουν καταλάβει την πνευματική σου αξία;  Είμαι σίγουρη ότι, όποιοι είχαν την τύχη να σε γνωρίσουν από κοντά, αυτοί  θα είναι περήφανοι για την προσωπικότητά σου, την μεγαλοσύνη σου.  Μας έκανες γνωστούς και επιθυμητούς σε ολόκληρη την υφήλιο. Άραγε θέλουμε κάτι περισσότερο; Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ένα τρανό ΜΠΡΑΒΟ, μια θερμή αγκαλιά από μένα, Σου είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ!!!  Συγχαρητήρια!!!  Με όλη την αγάπη και εκτίμησή μου.»

ironic-twist1

Συγχαρητήρια και Ευχές στη Ζαχαρούλα, για την εκλογή της ως Γραμματέας του «Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου ΖΩΝΗΣ Αρκαδίας», στις 2 Μαϊου 2016.ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΩΝΗΣ

(*) Dr. HSU CHICHENG (Poet, Translator from Taiwan):  «Dear Dr. Zacharoula Gaitanaki, Congratulation, your new position. May you busy from now on. Bravo!»

(*) Δρ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΠΑΡΔΕΛΗ (Λογοτέχνης, από την Πάτρα):  «Ζαχαρούλα μου, Συγχαρητήρια για την εκλογή σου σαν Γραμματέας  του Συλλόγου. Νομίζω ότι διάλεξαν τον κατάλληλο άνθρωπο. Βέβαια έχει υποχρεώσεις αλλά  πιστεύω ότι η αγάπη του χωριού σου είναι διάχυτη  απέναντι σου, είσαι τόσο καλό παιδί.»

Dr. SHUJAAT  HUSSAIN, India: «Dearest friend Zacharoula, I am very glad to know that you have been appointed Secretary of your village’s Society a time and responsibility to serve the people…. With best wishes, Dr. Sh. H.»

(*) ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Λογοτέχνης): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Δέξου τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μου για τη νέα σου επιτυχία στον αξιόλογο Σύλλογό σας. Καλές επιτυχίες, που βεβαίως είναι δεδομένες…»

(*) Δρ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΣ (Λογοτέχνης, μεταφραστής, Καλλίπολη Πειραιά, 3/6/2016): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Στο Δ. Σ. του Συλλόγου του χωριού σου μπορείς να προσφέρεις πολλά. Κουράγιο.»

(*) ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:  «Γεια σου και χαρά σου, φίλη μας Ζαχαρούλα. Να σε συγχαρούμε για την εκλογή σου ως Γραμματέας του «Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης». Πολύ καλά έπραξαν όσοι σε ψήφισαν. Τέτοια χαρισματικά άτομα πρέπει σε τέτοιες και ανώτερες θέσεις. Δώρα – Δημήτρης.»

(*) ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (Ποιήτρια,  Άργος):  «Αγαπητή Ζαχαρούλα, για την επιτυχία σου στις εκλογές του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζώνης, στην θέση της Γραμματέως, θερμά συγχαρητήρια. Είσαι νέα κοπέλα, με ήθος, δραστήρια, με όρεξη για δουλειά, με νέες ιδέες, ιδιαίτερα δυναμική και με μοναδικές ικανότητες. Κυρίως όμως αγαπάς τη Ζώνη, την τιμάς και πάντα θα κάνεις το καλύτερο για αυτή. Καλή δύναμη. Με πολύ αγάπη, Μ. Κ..»

(*) ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (Δημοσιογράφος, Άργος): Ζαχαρούλα μου, Συγχαρητήρια και από μένα. Καλή δύναμη και ..πολλές αντοχές εύχομαι.»

 (*) ΤΑΚΗΣ Λ. ΧΑΡΙΤΟΣ (τέως Ταμίας του Συλλόγου – Ζώνη, 3/5/2016): «Ζαχαρούλα, τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη θέση της Γραμματέως του Συλλόγου μας. Εύχομαι καλή δύναμη, καλή συνέχεια για το καλό του Συλλόγου και του Χωριού μας. Να είσαι καλά, με αγάπη, Τάκης.»

 (*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ-ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ (Ποιήτρια και Συγγραφέας, Μελβούρνη):  «Αξιαγάπητη μου φίλη, Χρυσή μου Ζαχαρούλα, σου στέλνω την καλημέρα μου, μαζί με τα συγχαρητήρια μου για την εκλογή σου ως Γραμματέας του Συλλόγου… Εύχομαι σε εσένα και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλή αρχή και επιτυχία. Σε φιλώ με άπειρη αγάπη. Χριστίνα.»thin_red_line(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ             ΧΡΙΣΤΊΙΝΑΣ ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ                                                                     (Ποιήτρια – Συγγραφέας): «Αγαπημένη μου Ζαχαρούλα, Είθε η Ανάσταση του Κυρίου, να φέρει και την Ανάσταση στις καρδιές μας αλλά και στην χώρα μας… Εύχομαι ΥΓΕΙΑ, χαρά, γαλήνη και ηρεμία. Χρόνια πολλά – Καλό Πάσχα. Με όλη την αγάπη μου, Ζαννέτα.»


(*) ΓιάννηςΗλ. Νικολακόπουλος (Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας): «Σας εύχομαι Χρόνια πολλά και ένα πολύ χαρούμενο Πάσχα. Με αγάπη και εκτίμηση.»


Pasxalines Eyxes


(*) Οικογένεια ΤΑΚΗ Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ (Ζώνη Αρκαδίας):     ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΑΚΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ                                                            «Αγαπητή Ζαχαρούλα, Ευχόμαστε, μέσα από την καρδιά μας, σε σένα και στην οικογένειά σου, Καλή και Ευλογημένη,  Μεγάλη Αγία Εβδομάδα, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!! Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά. Με Αγάπη.» 


ΚΑΡΤΑ ΜΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ

(*) ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (ποιήτρια):  «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Σου εύχομαι το αναστάσιμο μήνυμα του θεανθρώπου και τα Πάθη Του, να γεμίσουν με ελπίδα και χαρά την καρδιά μας και την ζωή μας. Και εμείς, με τη σειρά μας,» να σταθούμε στους συνανθρώπους μας με αγάπη και υπομονή. Πολλές ευχές στους δικούς σου. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, με την αγάπη μου, Μαίρη.» (Ο πίνακας δικός της).


(*) ΚΩΣΤΑΣ Π. ΚΑΛΥΒΑΣ (εκδότης της μηνιαίας εφημερίδας «ΓΟΡΤΥΝΙΑ»: «Στην πανέμορφη Ζώνη χαιρετώ την αρχόντισσά της Ζαχαρούλα, να απολαμβάνει τη λουλουδιαστή και μυροβόλα φύση… Ευχόμενοι και εγώ και η Πέννυ, το μαγιάτικο Πάσχα να είναι χαρούμενο, όσο αυτό μας το επιτρέπουν οι άφρονες πολιτικοί μας. Καλή Ανάσταση.»       euxes              


ΧΡΙΣΤΟς ΑΝΕΣΤ(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ – ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ (Μελβούρνη, Πάσχα 2016): «Ακριβή μου φίλη, αξιαγάπητή μου Ζαχαρούλα, ολόθερμες ευχές. Εύχομαι τα Θεία και Πάνσεπτα Πάθη και η ένδοξος ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Λυτρωτή μας να σας σκέπει πάντοτε. Χαρούμενη ευλογημένη Ανάσταση, σε σένα Ζαχαρούλα μου και στην αγαπημένη σου οικογένεια, από την οικογένειά μου με αγάπη. Χριστός Ανέστη, Με άπειρη αγάπη, Χριστίνα.»


(*) ΗΛΙΑΣ Λ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ποιητής): «Εύχομαι υγεία με αισιοδοξία σε σένα και στους δικούς σου.»


(*) ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ     ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ                                                               (Λογοτέχνις, Ραφήνα, Απρίλιος 2016): Αγαπητή  Ζαχαρούλα, εγκάρδιες ευχές για Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση. Πάντα επιτυχίες, Δώρα και Δημήτρης Ηλιόπουλος.»


(*) Δρ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΣ, ποιητής, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής (Καλλίπολη Πειραιάς, Απρίλιος 2016): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα,… Είσαι μια πολύ ευγενική ψυχή, κάτι σπάνιο στην εποχή μας… Εύχομαι να περάσεις το Πάσχα με υγεία, με τους δικούς σου και δάφνες πολλές στις πνευματικές σου πρωτοβουλίες. Με την αγάπη και τη φιλία μου, Δ. Κ.»ΣΤ' ΑΓΓΛΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ


(*) Δρ. Τάκης Δ. Ιωαννίδης (Ακαδημαϊκός, Λογοτέχνης, μεταφραστής):  «Ο Μεγαλοδύναμος Θεός να σε έχει πάντα καλά, υγιή, δημιουργική, αρωγό, ευτυχισμένη. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, Καλό Πάσχα, με αγάπη Κυρίου. Τ. Ι.»


ΚΑΡΤΑ 1(*) ΜΑΡΙΑ ΔΑΓΡΕ, Δασκάλα, Άργος, 22/4/2016: «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε σένα και την οικογένειά σου. Πολλά φιλιά, με αγάπη, Μαρία Δαγρέ.»


(*) ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΝΗΣ (Λογοτέχνης):  «Καλή Ανάσταση κι ευλογημένο Πάσχα. Υγεία, Χαρά και Δημιουργία. Με αγάπη.»


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΣ(*) ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ (ζωγράφος, ποιήτρια, Μελβούρνη, Απρίλιος 2016): «Αγαπητή Ζαχαρούλα, ολόψυχα ευχόμαστε σε εσένα, στους γονείς σου και σε όλους τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ να έχετε όλοι. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους στη Ζώνη. Με πολλή αγάπη, Ανδριάνα Καραμήτρου και οικογένεια.»  (Ο υπέροχος πίνακας είναι δικός της).

thin_red_line(*) ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΙΔΗΣ (Δημοσιογράφος, Λογοτέχνης, επιμελητής του «Ποιητικού Ημερολογίου» των εκδόσεων «Ιωλκός», Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2016): «Αγαπητή κυρία Γαϊτανάκη, … Να είστε πάντα καλά, να γράφετε και να έχετε την υγεία σας. Φιλικά, Γιάννης Κορίδης.»ανθη και βιβλίο


(*) Από τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο ΖΩΝΗΣ Αρκαδίας για το Νέο Έτος2016 ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


(*) Prof. MOSHE LIBA (poet from Israel): «Dear Zacharoula, So nice to have good news from you. Best year 2016. Yours, Prof. M. Liba. [Ο καθηγητής Μοσέ  Λίμπα είναι τέως πρέσβης του Ισραήλ και επιζών του Ολοκαυτώματος. Τώρα ζει στην Χάγη.]9 ευχεσ


(*) ΙΩΑΝΝΑ ΚΥΡ. ΧΑΡΙΤΟΥ (Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας):  «Αγαπητή Ζαχαρούλα, Καλή χρονιά, σου εύχομαι το 2016 να είναι γεμάτο υγεία, ευτυχία, χαρούμενες στιγμές και εμπνεύσεις…. Σου εύχομαι να περάσεις μια υπέροχη χρονιά. Να είσαι καλά. Πολλά φιλιά. Ι. Χ.»ωραια καρτα


(*) ΜΑΙΡΗ  ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ : «Ζαχαρούλα μου, σου εύχομαι  Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος, να περάσεις όμορφα με τους δικούς σου ανθρώπους, με υγεία και αγάπη. Ας τον υποδεχθούμε με λιχουδιές και να ευχηθούμε και του χρόνου να είναι πάλι γεμάτο το δικό μας τραπέζι κι όλου του κόσμου. Χρόνια Πολλά,  με την αγάπη μου.»ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΜΑΙΡΗΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ


(*) Dr. TASNEEM SHAHNAAZ  (Associate Professor of English & Poet, University of Delhi, India): «Dear Zaharoula, I  wish you a wonderful New Year and hope and pray that the year ahead is full of good things and all that you want for yourself. Please wish everybody at home too. God Bless you and everyone.  Regards, Tasneem.»2 ευχεσ


(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ποιήτρια, συγγραφέας): «Ζαχαρούλα μου, Είθε ο καινούργιος χρόνος το 2016 να είναι ένας πραγματικά ευτυχισμένος χρόνος γεμάτος υγεία, χαρά και δημιουργία. Η Ελλάδα μας να ζήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, γιατί είναι αυτό που μας αξίζει!!! Με όλη την αγάπη μου, Ζ. Κ.-Π.»15 ΕΥΧΕΣ


(*) Poet ANTONIO VILELA PEREIRA (from Brazil):  «Dear friend Zacharoula Gaitanaki, Happy New Year 2016 and every good wish in your life. Thank you… Regards, love.»3 ευχεσ


(*) ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γορτυνίας): «Σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Καλή χρονιά να έχουμε με όλα τα καλά……. και τ’ άσχημα να ’ναι λιγότερα…. Υγεία, αισιοδοξία και δύναμη για τα δύσκολα…..  Όμορφες και χαρούμενες στιγμές…»Kali xronia 2016-W800


(*) Πανοσιολογιότατος  π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ:  «Αγαπητή κυρία Ζαχαρούλα, …Εγκάρδιες ευχές αποστέλλω σε εσάς και τους οικείους σας για έτη πολλά και καλά και για μία Καλή και Ευλογημένη Νέα Χρονιά.»ΠΙΤΑ ΜΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ                              [ Πίτα για τη Νέα Χρονιά από την κ. Μαίρη Κουλεντιανού.]


(*) MENDUH  LEKA (poet, translator):  «Happy New Year 2016, my dear friends, from Mearteka Literary (mearteka.net ).»ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ


(*) «POETAS DEL MUNDO» – «POETS of the WORLD» to  Miembros PdM: “FELIZ AÑO 2016 A TODAS Y A TODOS LOS POETAS DEL MUNDO! El año 2015 nuevamente fue de grandes éxitos para nuestro movimiento. El año 2016 nos espera con grandes eventos poéticos.”ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


(*) NAOSHI  KORIYAMA (poet from Japan):  «I wish you a very happy, prosperous year!”16 ΕΥΧΕΣ


(*) TITO CAUCHI (poet, translator from Italy):  «HAPPY NEW YEAR 2016… Connetti gratis il mondo con la nuova indoona: hai la chat, le chiamate, le video chiamate e persino le chiamate di gruppo. E chiami gratis anche i numeri fissi e mobili nel mondo!»ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΥΧΕΣ


(*) ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ (εκδότης, «Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού», Άργος): «Ας είναι η χρονιά που έρχεται, Χρονιά πραγμάτωσης των ονείρων και των προσδοκιών σας. Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά! Τ. Τσάγκος.» ΑΡΓΟΛΙΚΗ


(*) Δρ. ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΠΑΡΔΕΛΗ (ποιήτρια, συγγραφέας):  «Ζαχαρούλα, χίλιες ευχές. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ…ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ.»4 ευχεσ


(*) ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ (Ξάνθη): «Καλή Χρονιά, Ζαχαρούλα. Εύχομαι οικογενειακή και ατομική ευτυχία,  υγεία σε όλους και πάντα επιτυχίες στην ζωή σου και επιτυχία φυσικά σε όλους  τους στόχους και τις επιδιώξεις σου.»6 ευχεσ


(*) Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΜΠΟΤΗΣ (Νομικός, Λογοτέχνης): «Καλή μου Ζαχαρούλα, Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, ειρήνη και πνευματική καρποφορία. Να είσαι καλά πάντοτε.»7 ευχεσ


(*) ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Αγαπητή μου κ . Γαϊτανάκη, … Χαίρομαι πολύ που ανήκετε στους βασικούς πνευματικούς στυλοβάτες του mcnews.gr! Εύχομαι υγεία και κάθε καλό για εσάς και τους δικούς σας το Νέο Έτος 2016! Με εκτίμηση,  Μ. Χ.»ΕΥΧΕΣ1


(*) «WORLD ACADEMY of ARTS & CULTURE / WORLD CONGRESS of POETS»:  «On behalf of the World Academy of Arts and Culture / WCP,  its President and Executive Board members we wish you a Merry Christmas surrounded by light, harmony and peace in company of your family and friends, joining your hearts in love that forgives, apologizes and comprehend. May the New Year finds you full of faith and enthusiasm to start to work for a better world and a more aware and just humanity, may inspiration be our faithful companion to continue tirelessly launching our poems to the wind with our message of goodwill to all  members.» Maria E. Soberanis)FAVORITE DOLL by VALENTINA vALEVSKAYA                      Πίνακας της Βαλεντίνα Βαλέβσκαγια –  Painting by Valentina Valevskaya


(*) ΚΩΣΤΑΣ Π. ΚΑΛΥΒΑΣ (δημοσιογράφος, Ιδρυτής εφημερίδας «Γορτυνία») και ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΚΩΝ. ΚΑΛΥΒΑ (Ιδιοκτήτρια επαρχιακής εφημερίδας «Γορτυνία»): «Αγαπητή μας Ζαχαρούλα, σου ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι πλούσια σε ευτυχία και πάμφτωχη σε κακές στιγμές. Και για σένα ξεχωριστά να είναι με πολλές λογοτεχνικές εμπνεύσεις. Με αγάπη, Πέννυ – Κώστας.»ΡΟΔΙΑ


(*) Dr. TASNEEM SHAHNAAZ (from India):  «Wish you a very warm and happy Christmas. Hope it is a prelude to a wonderful new year ahead. Regards, Tasneem.»ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΡΤΑ


(*) Οικογένεια ΤΑΚΗ Λ. ΧΑΡΙΤΟΥ (Ζώνη Αρκαδίας): «Ευχόμαστε ολόψυχα και ολόθερμα Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα, καλή, ειρηνική, δημιουργική χρονιά 2016, Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους σας,  με υγεία, ευτυχία, χαρά και κάθε καλό που επιθυμείτε.»ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΠΑΛΕΣ


(*) Από τον «Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο ΖΩΝΗΣ Αρκαδίας»:ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


(*) Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Ακαδημαϊκός, Λογοτέχνης και μεταφραστής): «Αγαπητή Ζαχαρούλα, σου εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. με υγεία και αγάπη. Με πατριωτικούς χαιρετισμούς, Παναγιώτης.»μπαλεσ


(*) ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ (ποιήτρια, ζωγράφος) : «Αγαπητή Ζαχαρούλα, σου εύχομαι από καρδιάς να περάσεις με τους δικούς σου Καλά Χριστούγεννα, γεμάτα αγάπη και χαρά. Το 2016 να είναι ειρηνικό για όλον τον κόσμο, δημιουργικό, και για σένα γεμάτο, σαν το ρόδι, με εμπνεύσεις. Μα προπάντων υγεία. Χρόνια πολλά – Καλή χρονιά, Μαίρη.»

ΚΑΡΤΑ ΜΑΙΡΗΣ ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ


(*) ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (συγγραφέας): «Αγαπητή μου κ. Ζαχαρούλα, Σας εύχομαι Χρόνια πολλά, χαρούμενες γιορτές, υγεία και δύναμη για συνέχιση της αξιόλογης και πολυβραβευμένης λογοτεχνικής σας παραγωγής. Με ιδιαίτερη εκτίμηση.»SANTA CLAUS


(*) ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ (ποιήτρια, συγγραφέας, ζωγράφος) και ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑΣ (συγγραφέας): «Χρόνια πολλά, με πολλή αγάπη και εκτίμηση, Δέσποινα – Βασίλης» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ της κ.Δέσποινας Χ. Παπαδάτου: «Και πώς να πορευτώ; / Τ’ αστέρι το λαμπρό, / μέσα στη νύχτα πώς να βρω; // Ο Ηρώδης καρτερά, / κρυμμένος στη γωνιά, / με θάνατο Χριστούγεννα μηνά. // Ο φόβος ζώνει τις καρδιές, / τ’ αστέρια κρύφτηκαν ψηλά, / κανείς το φως τους δεν ζητά, / φεγγάρια κι άστρα γίναν μακρινά… // Κι η αγάπη που θα βρει σπηλιά; / Που θα ‘βρει στέγη και γωνιά; / Σκληρή σαν πέτρα έγιν’ η καρδιά, / Θεέ μου! και κοίτα χαμηλά. // Κοίτα και στείλε μας τ’ αστέρι, / Έλα και πιάσε μας το χέρι. / Το χέρι αυτό που θάνατο σκορπά, / καν’ το και πάλι, αγάπη να ζητά!»ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑ


(*) ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ (Λογοτέχνης): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Εύχομαι εκ βάθους καρδίας, σε όλα τα μέλη της οικογένειας Γαϊτανάκη, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, με το καλό ο καινούργιος χρόνος και γενικά Καλές γιορτές να περάσετε. Σε σένα ξεχωριστά, σου εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι λογοτεχνικά δημιουργικός, με πολλές διακρίσεις. Πρωτίστως όμως να έχεις υγείας, ευτυχία και καλές εμπνεύσεις. Με πολλή αγάπη, Σπύρος.»ΝΟΤΕΣ ΚΕΡΙ ΜΠΑΛΕΣ


(*) Δρ. ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΜΠΟΤΗΣ (Νομικός, Λογοτέχνης): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, …Είσαι η καλόπραγη ψυχή, που προσπαθείς πάντοτε να δίνεις την χαρά και την αισιοδοξία σε κείνους, που σε πλησιάζουν… Σου εύχομαι καλές και χαρούμενες γιορτές. Με Αγάπη, Γιώργος Ι. Μποτής»ΧΡΙΣΤ. ΑΣΤΕΡΙ


(*) Dr. GRACILIANO MARTIN FUMERO: «Desearles,de corazón,unas Feliceds Fiestas y que en el venidero año vuestros propósitos se hagan realidad.Un abrazo.»a bright Christmas


(*) ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ (ποιητής): «Τα αγιοπετρίτικα παιδιά (https://www.facebook.com/groups/217192861791201/) σας εύχονται καλά Χριστούγεννα ,ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος ,με υγεία δύναμη ελπίδα αισιοδοξία και κάθε ποθητή ευτυχία.»ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΕΡΙΑ


(*) Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΖΑΛΩΝΗ (Λογοτέχνης, πρόεδρος λογοτ. σωματείου «ξάστερον», εκδότρια περιοδικού «Κελαινώ») &  ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΛΩΝΗΣ (μεταφραστής):  «Αγαπητή Ζαχαρούλα,  Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα να περάσετε κι εσείς κι όλοι οι Έλληνες. Ένα “ευχαριστώ” είναι πολύ λίγο που έσκυψες με τόση αγάπη στα βιβλία μου.  Το κείμενο θα το αξιοποιήσω σε επόμενο βιβλίο μου, για να ζήσει για πάντα. Με όλη την αγάπη μας, Αντώνης και Παναγιώτα Ζαλώνη»2 kapta


(*) Prof. ERNESTO KAHAN:  «MERRY CHRISTMAS and HARMONIOUS HAPPY NEW YEAR 2016 my dear friends of WAAC. Be unite the hands as bridges of hope With the use of love will do more than with hate!”ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ


(*) Dr. MARIA EUGENIA SOBERANIS (General Secretary WAAC/World Congress of Poets):  «Dear friend, I wish you a wonderful Christmas sharing the joy with your family and friends. May you feel peace in your heart along the New Year, may your good wishes come true, may you experience love that refreshes our spirits and the inspiration be with you. Love and respect, Dr. M. E. S.»ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


(*) ΝΙΚΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Συγγραφέας, Τρίπολη Αρκαδίας): «Καλλά Χριστούγεννα, χαρούμενη και δημιουργική η νέα χρονιά 2016.»KALANTA


(*) Prof. ADA AHARONI ( Israel, 17/12/2015): “Dear Zacharoula, I wish you and your family a wonderful Christmas and New Year 2016, a joyful year beyond war and terror, a year of happiness and well-being full of peace and harmony paved by our love and peace poems and stories.Yours Truly, A.A.”2 ΚΑΡΤΑ


(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ποιήτρια, πεζογράφος από την Ηλιούπολη Αττικής): «Χίλιες ευχές για επιτυχίες, χαρισματικές ευλογίες, Χρόνια πολλά για τις γιορτές, χαρούμενα και ευλογημένα Χριστούγεννα, Καλή χρονιά. Με όλη την αγάπη μου, Ζαννέτα.»3 ΚΑΡΤΑ


(*) Dr. ADAO WONS (poet from Brazil):  “Dear friend  Ζαχαρούλα, Thank you, I reciprocate the votes of a Merry Christmas and Happy New Year of good health, peace and happiness. Big hug. A. W.»ΔΥΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΕΡΙΑ


(*) Dr. REMAKRISHNA PERUGU,  Widely Published World Poet, from Indianewyear poem


(*) Dr. MARIO RAMON MENTOZA (poet from Colombia):  “Gracias querida Zaharoula Gaitanaki, igual para ti y un gran abrazo. Mario Ramon.”ΜΠΑΛΕΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ


(*) Mr. PATRICK J. SAMMUT (poet, from Malta):  «Dear Zacharoula, Hope this mail finds you well in Greece.  May I too wish you, your family and friends a Happy Christmas and a Year 2016 full of peace, health and inspiration. (In the photo, a Christmas tree made of Christmas sweets.) A big hug from Malta, Patrick☺»patrick phto


(*) ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Λογοτέχνης): «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα,  μέσα από τη καρδιά μου, σου εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, καλή, ευτυχισμένη χρονιά, γεμάτη υγεία, χαρά, αγάπη, εμπνεύσεις όμορφες, όπως πάντα και γενικά επιτυχίες. Με εκτίμηση και φιλία, Γ. Δ. Π.»ΔΩΡΑ


(*) ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΡΓΟΣ:  «Σου εύχομαι καλές γιορτές, υγεία, ψυχική γαλήνη, και καλές πνευματικές δημιουργίες, προς ψυχική ευχαρίστηση και αγαλλίαση, δική σου και των άλλων…  «ΚΕΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ


(*) ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΣΙΚΑΝΗΣ (Λογοτέχνης):  «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, Καλές Γιορτές, με υγεία, χαρά και δημιουργία.»merry Christmas


(*) ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ-ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ (Λογοτέχνης, από Αυστραλία, 17/12/2015): «Ερίτιμος κ. Γαϊτανάκη. Παρακαλώ δεχθείτε τα σέβη μου. Σας στέλνω την εκτίμησή μου και την αγάπη μου από την μακρινή Μελβούρνη. Σας εύχομαι υγεία, χαρά και ευλογία. Σε εσάς και στην αγαπημένη σας οικογένεια, ολόθερμες ευχές για τις Άγιες μέρες. Ευλογημένα Χριστούγεννα και μια ευλογημένη χρονιά, ειρηνική, χαρούμενη για όλους τους λαούς της γης. Με απέραντη εκτίμηση και άπειρη πνευματική αγάπη. Χριστίνα Ι.- Σ.»ΚΑΡΤΑ


(*) Ευχές από την ομάδα του εκδοτικού οίκου «ΒΑΚΧΙΚΟΝ»:βακχικον


(*) Οικογένεια καθηγητού κ. ΑΝΔΡΕΑ Ι. ΒΟΣΚΟΥ: «ANTEYΧΟΜAΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΡΔΙΩΣ: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ – ΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.»καρτουλα χριστουγεννων


(*) Prof. DORIN POPA: «A beautiful New Year to you, from Romania! With friendship.»ΝΤΕΚΟΡ ΧΤΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ


(*) ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ (Λογοτέχνης) & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Ραφήνα Αττικής, Δεκέμβριος 2015): «Αγαπητή Ζαχαρούλα, σου ευχόμαστε Χαρούμενες Γιορτές, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το έτος 2016. Στα Ιμαλάια της Λογοτεχνίας να φτάσεις. Με την αγάπη μας, Δώρα – Δημήτρης.»NOTES AND CHRISTMAS


(*) Dr. HSU CHICHENG (Taiwan): «Merry Christmas and a Happy New Year.»ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ


(*) Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ:  «Αγαπητή μου Ζαχαρούλα, …να περάσεις το 2016 με υγεία και χαρά για σένα και τους δικούς σου.  Καλή Χρονιά! …να είναι για σένα μια χρονιά ανόδου και επιτυχιών. Φιλικά, Γ. Μ.»ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2016


(*) ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (Ηλιούπολη Αττικής): «Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά – Καλά Χριστούγεννα – Καλές Γιορτές και για το νέο έτος υγεία , δημιουργική εργασία και εκπλήρωση πάσης ευγενούς φιλοδοξίας .»ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΤΕΚΟΡ


(*) Dr. TERESINKA PEREIRA (President IWA, USA):  “This is just to send you a little poem for your birthday and many wishes for a day full of happy suprises. «BIRTHDAY ACHIEVEMENT» to Zacharoula Gaitanaki, November 30th 2015: “Right or wrong / we have to balance / desires and illusions. / Birthdays / are true realities / for celebration with pride / what we have accomplished / and determination / foe the future / we still have to face. / I sincerely wish / in that special day / you will be happy / stringing new hopes.” Best wishes and all my love, Teresinka.LOVING BIRTHDAY GREETINGS


(*) Δρ. ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (από Ηλιούπολη Αττικής, 30 Νοεμβρίου 2015): «Οι ευχές είναι πάντα ευπρόσδεκτες, πόσο μάλλον όταν είναι για τα γενέθλια του καθενός. Σαν σήμερα γεννήθηκε μια φωτεινή ηλιαχτίδα που ονομάζεται Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη. Μία προσωπικότητα με μεγάλη καρδιά, με μεγάλη αγκαλιά για τον καθένα μας, μια ζεστή ποιητική γωνιά για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε. Να τα εκατοστίσεις, να είσαι πάντα ευτυχισμένη, χαρούμενη, με πολλές δημιουργίες, με πολλές εκπλήξεις για όλους μας. Ζαχαρούλα,  σ’ ευχαριστούμε που υπάρχεις. Με όλη την αγάπη μου, Ζ. Κ.-Π.»GENETHLIA CARD


(*) ΤΑΚΗΣ Λ. ΧΑΡΙΤΟΣ (30/11/2015): «Σου ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και καλά, με υγεία και καλές πνευματικές δημιουργίες και ό,τι άλλο επιθυμείς και αγαπάς. Με βαθιά εκτίμηση. Τάκης και Ελένη.» YELLOW ROSES BIRTHDAY


(*) ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ-ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ (από τη Ραφήνα, 30 Νοεμβρίου 2015): «Εύχομαι, ο Άγιος Ανδρέας που γιορτάζει την ημέρα που γεννήθηκες, να σου χαρίζει Καλή Υγεία. Να τα χιλιάσεις, καλή μου φιλενάδα, και λογοτεχνικά, στου Ολύμπου τις κορφές να φτάσεις. Εκεί οδεύεις, βέβαια,γλυκόφωνη ποιήτρια. Προχώρα. Δικαίως ο Θεός σου χάρισε τέτοια δώρα. Ευχές και από τον Δημήτρη.»BIRTHDAY GREETING


(*) ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΣ (Μελίσσια Αττικής, 30/11/ 2015): «Ζαχαρούλα μου, να είσαι πολύχρονη, δημιουργική και πάντα με υγεία και ευτυχία. Με πολλή αγάπη.» Και αφιέρωση του ποιήματός του «Η ΧΑΡΑ»: «Βγήκα στον κήπο με βροχή και χαμηλά τα νέφη, / μα ο νους με σκέψη θετική προς τη Χαρά μου στρέφει. // Χωρίς ομπρέλα περπατώ / κι ο κόσμος ας το ξέρει, / πως κι όταν βρέχει της κρατώ / για συντροφιά το χέρι. // Βρήκα τα φύλλα καταγής / σαν το χαλί στρωμένα, / χρυσά στολίδια θα τα δεις / με τέχνη σκορπισμένα. // Πονούν τα ρόδια στη ροδιά, / απ’ τη βροχή σκασμένα, / θαρρώ πως έχουνε καρδιά / και μάτια βουρκωμένα. // Χρυσάνθεμα της εποχής, / ζουμπούλια ανθισμένα, / με τις σταγόνες της βροχής / της στέλνω δροσισμένα.»ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


(*) ΤΑΚΗΣ Λ. ΧΑΡΙΤΟΣ (Ζώνη, 5 Σεπτεμβρίου 2015): «Ζαχαρούλα, για την εορτή σου, σου ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με υγεία, χαρούμενα, ευτυχισμένα και ό,τι επιθυμείς και αγαπάς. Με αγάπη, Τάκης, Ελένη, Κατερίνα.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                           ROSES in a garden in Zoni, Arcadia (photo by Takis L. Charitos).


 

 

Advertisements